CHP'den Ankara'da kritik hamle

CHP'den Ankara'da kritik hamle

Politika Haberleri

CHP'den Ankara'da için son hamle. Mansur Yavaş seçimin tekrarı için bugün YSK'ya başvuracaklarını açıkladı - son gelişme...

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş seçimin tekrarı için bugün YSK'ya başvuracaklarını kaydetti.Bugün basın açıklaması yapan Yavaş'ın mesajları şöyle: Öncelikle İlçe Seçim Kurulları'na itiraz ettik, bunun reddedilmesi üzerine İl Seçim Kurulları'na gittik.Şeffaflık ve meşruiyet amacıyla olağanüstü itiraz hakkımızı kullanarak bugün YSK'na başvuruyoruz.
6240 adet tutanak; mühürsüzlük, geçersizlik nedeninin belirtilmemesi ve toplama ve kaydırma hataları nedeniyle geçersiz durumdadır.Seçim gününden bu yana tüm tutanaklar çok detaylı şekilde incelenmiştir. Tutarsız olan 710 adet tutanak vardır.Elimizdeki tutanakları; YSK'nın elindeki tutanakların nbsp;dijital olarak partilerin erişimine açılması sayesinde karşılaştırmalı inceledik.Kanunda belirtilen sandık tutanakları kurallarına uygun olmayan pek çok tutanak bulunmaktadır. Mühür ve imza eksiklikleri yer almaktadır.Muhtar pusulalarının farklı zarflara konulması bazı bölgelerde geçerli sayılırken bazılarında geçersiz sayılmıştır. Ankaralılar'ın iradesi sandığa doğru yansımamıştır, YSK'nın bu durumu tarafsızca değerlendirip seçimin tekrarına karar vermesini bekliyoruz. Yasaların ilgili maddelerine dayanarak ve elimizdeki delilleri kullanarak birazdan Yüksek Seçim Kurulu'na başvuracağız.

Anayasa MAHKEMESİ'NE KADAR GİDECEĞİZ

Yavaş, YSK bu talebi reddederse Anayasa Mahkemesi'ne gideceklerini kaydetti: Her bir Oyun peşindeyiz, YSK'nun talebimizi reddetmesi halinde Anayasa Mahkemesi ve İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz. YSK'nun emsal kararları bulunmaktadır. Ankara seçimine dair elimizde yer alan bilgiler seçimin iptali için yeterli görünmektedir.
(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...