Menderes Türel CHP'den görevi devraldı

/ Kaynak: AA
Menderes Türel CHP'den görevi devraldı

GÜNDEM Haberleri  / AA

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına 5 yıl aradan sonra yeniden seçilen Menderes Türel, görevi devraldı.

Devir törenine katılan ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde toplanan vatandaşlara balkondan seslenen AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, seçim sürecinde AK Parti'ye destek veren herkese teşekkür etti.

Antalya'da adeta "mıntıka temizliği" yapıldığını, çalışmayanların, iftiracıların gönderildiğini ifade eden Çavuşoğlu, "Adam gibi adamı, hizmet adamını Antalya'nın başına getirdiniz. Hizmet ustası, değerli kardeşim Menderes Türel'i Antalya'mıza hizmet etmek için göreve getirdiniz, sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

"HİÇ KİMSEYE BOYUN EĞMEDİK"

"Türkiye'ye zarar vermeye çalışanlara, hizmet edenlerin önünü kesmeye çalışanlara Antalya ve Türkiye 30 Mart'ta Osmanlı tokadıyla ders verdi" diyen Çavuşoğlu, "Onlar varsın ülkeyi dışarıda şikayet etmeye devam etsin, bizim önümüzü kesmeye devam etsin. Biz hiçbir zaman boyun eğmedik, sizlerin desteğiyle dik durduk, dik durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin de 23. dönem Antalya milletvekili olduğunu, bundan gurur duyduğunu söyledi.

Daha önce görevini en iyi şekilde yerine getiren Menderes Türel'in yeni dönemde sorumluluğunun arttığını vurgulayan Şahin, "En batıdaki Kaş'tan en doğuda bulunan Gazipaşa da AK Parti'li belediye başkanlarına emanet. Şimdi Türel'e Antalya'nın iki yakasını bir araya getirme görevi düşüyor" şeklinde konuştu.

Seçimin artık geride kaldığını, hizmet zamanının geldiğine işaret eden Şahin, Türel'in Antalya için yapacağı her türlü yararlı projenin arkasında olacaklarını sözlerine ekledi.

YUH YUH'LA UĞURLANDIM KARANFİLLERLE UĞURLAYACAĞIM DEMİŞTİM

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel de 5 sene önce görevi teslim alanların elinden zor kurtulduğunu, hakarete uğradığını, "yuh yuh " şarkısıyla uğurlandığını söyledi.

Türel, "İşte o gün karar vermiştim, 'Bana bu hakaretleri reva görenleri bir gün gelecek bu kapıdan karanfillerle uğurlayacağım' demiştim. Allah'a şükrediyorum, yüce rabbim ve sizlerin sayesinde nasip oldu" dedi.

Görevi 5 sene önce devrederken Büyükşehir Belediyesi önündeki Türk bayrağının indirilip, CHP bayrağının çekildiğini kaydeden Türel, bugün kendilerinin şanlı bayrağı tekrar göndere çekerek görevi devraldıklarını anlattı.

SABRETTİK ZAFERE ULAŞTIK

Kendisinin "yuh yuh" şarkısıyla uğurlandığını ancak CHP'li belediye yetkililerini, "Bir başkadır benim memleketim" şarkısı ve karanfillerle uğurlayacaklarına dikkati çeken Türel, "Millet unutmadı, paylaşmak için bugünü bekledik. Çünkü biz 'men sabera zafera' (sabreden zafere ulaşır) diyen bir inancın temsilcileriyiz. Zafer inananlarındır, bu zafer hepimizindir, hayırlı olsun" diye konuştu.

ANTALYA'DA YENİ DÖNEM

Antalya'da yeni bir dönemin başladığını dile getiren Menderes Türel, çünkü yalancılar ve iftiracıların gittiğini, hizmet aşkıyla yanan, adaletli ve dürüst bir yönetimin geldiğini kaydetti.

Antalya'da demokrasinin, cumhuriyetin kazandığını, montajlarla demokrasiyi tezgahlamaya çalışanların gittiğini belirten Türel, eski yönetimin 2012 ve 2013 yıllarına ait evrakları yakarken yakayı ele verdiğini söyledi.

Antalyalının kentine sahip çıktığını, 5 yıllık hasretin bittiğini, sevenlerin kavuştuğunu ifade eden Türel, şöyle devam etti:

"Seçim sonuçlarını herkes kabul etti ama bir kişi kabul etmedi. O da Mustafa Akaydın. Ondan sonra iyi bildiği oyunlara başladı, 'şaibe var' deyip durdu. Sandık başında senin partinin dışında MHP ve diğer partilerin görevlileri de var. MHP niye itiraz etmiyor? Çünkü onlar dürüst, itiraz etmiyor. CHP içinde bir kesim artık bu oyunları alışkanlık haline getirmiş. Kazandıkları yerde hile yok, şaibe yok, kazanmadıkları yerde var. Ey gafiller, o sandıkları 10 kere saysak da bizim oyumuz artar, siz neyin peşindesiniz? Akaydın benim aileme hakaret etti, 'Menderes Türel kimin çocuğu' diyecek kadar alçaldı. Şimdi arkadaşlarım bana 'bırak değmez' diyor. Ben ona uymam, çünkü biz hizmet için geldik, bununla kaybedecek vaktimiz yok. Zaten siz bu adama en güzel cevabı sandıkta verdiniz."

Antalya'da kirli siyaset döneminin bittiğini vurgulayan Türel, kenti seven, gönül vermiş insanların sokaklarda kavga etmeyi değil, hizmet için çalışan bir yönetimi seçtiğini belirtti.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...