Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arena'da 'Aslan'ın dediği oldu!

Arena'da 'Aslan'ın dediği oldu!

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında iki ezeli rakip Galatasaray ile Fenerbahçe, Türk Telekom Arena'da karşılaştı.

Spro Toto Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe'yi taraftarının önünde 1-0 geçerek hem moral buldu hem de Şampiyonlar Ligi hedefinden uzaklaşmadı.
nbsp;
Şampiyonlar Ligi için ikinci olmak isteyen Galatasaray, şampiyonluğa çok yakın olan ezeli rakibi Fenerbahçe'yi 1-0 yendi ve averajla yine Beşiktaş'ın üstünde yer aldı.

Galatasaray'a galibiyeti getiren golü 9. dakikada Wesley Sneijder kaydetti. Pozisyondan çok gerginliklerin ön plana çıktığı derbide Fenerbahçe'den Emre Belözoğlu 40. dakikada, Galatasaray'dan Felipe Melo ise 87. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.

Zorlu maçta erken bulduğu golle galibiyete ulaşan Galatasaray puanını 53'e yükseltti. Türk Telekom Arena'da hücum anlamında etkisiz kalan ve olaylı Trabzonspor maçının sonucu henüz belli olamayan Fenerbahçe ise zirvede 60 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Galatasaray, Sivasspor'a konuk olacak. Fenerbahçe ise Medical Park Antalyaspor'u ağırlayacak.

DROGBA VE MUSLERA, DERBİYE YETİŞTİ
Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasındaki derbi karşılaşmasında Fenerbahçe'yi ağırlayan Galatasaray'da Didier Drogba maça yetiştirildi. UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanş maçında Chelsea'ye karşı ilk 11'de sahaya çıkan ve yaşadığı sakatlık nedeniyle sarı-kırmızılı ekibin oynadığı son 3 resmi maçta forma giyemeyen Drogba, sağlık heyetinin yoğun çalışması sonunda Fenerbahçe derbisinin ilk 11'nde kendisine yer buldu.

Chelsea maçı sonrası Kayserispor, Bursaspor ve Torku Konyaspor müsabakalarında oynamayan, takımla tam olarak antrenmanlara da çıkamayan Fildişi Sahilli yıldızın, bugün yapılan son kontrollerinin ardından forma giymesi yönünde karar verildi. Geçirdiği gribal enfeksiyon nedeniyle dünkü antrenmana katılmayan ve tedavi olan kaleci Muslera da Fenerbahçe karşısında takımdaki yerini aldı.

Öte yandan, teknik direktör Roberto Mancini'nin değişmez isimleri arasında yer alan Ceyhun Gülselam ise kasığındaki sakatlık nedeniyle derbi maçının 18 kişilik kadrosuna giremedi.

MELO YENİDEN 11'E DÖNDÜ!
Galatasaray'da sarı kart cezası biten Felipe Melo, Fenerbahçe karşısında takımdaki yerini aldı. Ligdeki Kayserispor maçında sarı kart görerek cezalı duruma düşen ve Torku Konyaspor müsabakasında forma giyemeyen Melo, Fenerbahçe derbisine ilk 11'de çıkarak formasına tekrar kavuştu.

EGEMEN VE ALPER DERBİYİ KAÇIRDI
Fenerbahçe'nin Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile yaptığı derbide sakatlıkları bulunan Alper Potuk ve Egemen Korkmaz forma giyemedi. Sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı çalışmalar yapan Alper Potuk ile derbi hazırlıkları sırasında hafta içi sol dizinden sakatlık yaşayan Egemen Korkmaz, Galatasaray karşısında kadroda yer almadı.

Sarı-lacivertli takımda iki sakat futbolcunun yanı sıra yabancı kontenjanına takılan Cristian, Kadlec ve Holmen de kadronun dışında kalan isimler oldu. Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal, Galatasaray derbisine son dönemdeki klasik kadrosunu çıkardı.

EMRE BELÖZOĞLU İLK 11'DE ÇIKTI
Yaşadığı sakatlığın ardından geçen hafta Bursaspor mücadelesinde yedek kulübesinde oturan Emre Belözoğlu, derbide ilk 11'de sahaya çıktı.Emre'nin yokluğunda geçen hafta ilk 11'de şans bulan Salih Uçan, tecrübeli futbolcunun takıma dönüşüyle yedekler arasında kaldı.

Egemen Korkmaz'ın yokluğunda savunmada haftalardır görev yapan Bekir İrtegün, derbide de Alves ile yan yana görev aldı. Hücum hattında her zamanki gibi Kuyt, Sow ve Emenike'yi görevlendiren teknik direktör Yanal, takımın diğer forveti Webo'yu yedekte tuttu.

ARENA'DA BASKI VE ERKEN BİR GOL!
Türk Telekom Arena'da oynanan derbi oldukça hızlı ve gergin başladı. İlk dakikalarda seyirci desteğini arkasına alan Galatasaray, Fenerbahçe yarı sahasında baskı kurmaya çalıştı.

Sarı-lacivertli takımın yarı sahasında kalmasını kullanan Galatasaray, Volkan Demirel'in koruduğu kalede erken bir gol buldu. Felipe Melo'nun pasında topla buluşan Wesley Sneijder, ceza sahası içinde köşeye bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu ve sarı-kırmızılı takımı 1-0 öne geçirdi.

FENERBAHÇE ETKİLİ ATAK YAPAMADI!
Galatasaray deplasmanında erken bir şekilde geriye düşen Fenerbahçe, üzerindeki şoku kısa sürede atmaya çalıştı. Orta sahada rakibine çok fazla üstünlük kuramayan Fenerbahçe, ileri uçtaki yıldızlarını pozisyona sokamadı.

Ezeli rakiplerine karşı organize ataklar geliştiremeyen Fenerbahçe, duran toplarda savunma hattından Bekir İrtegün ve Bruno Alves'i de ileri çıkararak gol aradı. Ancak Galatasaray savunması duran toplarda ezeli rakiplerine adeta göz açtırmadı.

DIDIER DROGBA'NIN TOPU DİREĞE TAKILDI!
Baskılı futboluyla erken bir gol bulan Galatasaray, ilk 10 dakikanın ardından daha dengeli bir oyun anlayışıyla mücadele etti. Savunmada rakibine boş alan bırakmayan, ileride ise kısa sürede çoğalan Galatasaray'da 39. dakikada Didier Drogba'nın bir şutu direğe takılırken, Türk Telekom Arena'da büyük üzüntü yaşandı. Bu arada ilk yarıda Fenerbahçe gol bulamayınca sarı-kırmızılılar soyunma odasına 1-0 önde gitti.

GERGİN ANLAR VE KIRMIZI KART!
İlk yarıda iki takımın oyunun sistemi dışında gergin anlarlda dikkat çekti. Maçın ilk dakikalarında Emmanuel Eboue ile Emre Belözoğlu, Wesley Sneijder ve Gökhan Gönül arasında gerginlik yaşandı. Karşılaşmanın 35. dakikasında Selçuk İnan'a yaptığı müdahale sonrasında ilk sarıtı kartını gören Emre Belözoğlu, 40. dakikada Felipe Melo'ya olan müdahalesinin ardından ise ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı.

TOPLAR EMENIKE'YE AMA...
İkinci yarıya Fenerbahçe, Galatasaray'a göre daha etkili başladı. Oyunu Galatasaray yarısına sahasına yıkmak isteyen Fenerbahçe, ikinci yarının hemen başında gol bulmaya çalıştı. Fenerbahçe orta saha oyuncuları özellikle ileri uçtaki Emmanuel Emenike'ye attığı paslarla Nijeryalı golcüyü pozisyona sokmaya çalıştı. Ancak Galatasaray savunması, Emenike'ye etkili olacağı alanlar bırakmadı.

ARENA'DA FENERBAHÇE'Yİ KIZDIRAN OFSAYT!
Dakikalar ilerledikçe Galatasaray, Fenerbahçe'nin ikinci yarıdaki daha istekli oyununu kırmayı başardı. Sarı-kırmızılılar orta sahada yine kalabalıklaşarak savunma hattına zor anlar yaşatmadı. Bu arada ikinci yarının 57. dakikasında Raul Meireles'in pasında sol kanatta topla buluşan Mehmet Topal için ofsayt düdüğü çaldı. Bu karar Fenerbahçeli futbolcular tarafından tepkiyle karşılandı.

ERSUN YANAL'DAN MÜDAHALELER
Fenerbahçe'nin Galatasaray kalesinde aradığı beraberlik golünü bulamamasının ardından sarı-lacivertli takımın teknik direktörü Ersun Yanal, oyuncu değişikliği yaparak hameleler yaptı. Önce Moussa Sow'u kenara alan Mehmet Topuz'u sahaya süren Yanal, daha sonra ise Mehmet Topal'ın yerine Pierre Webo'ya şans verdi.

SELÇUK İNAN FORMAYI ÇIKARDI VE...
Galatasaray'da ise teknik direktör Roberto Mancini, 67. dakikasında saktlanan Emmanuel Eboue'yi oyundan alırken, Sabri Sarıoğlu'na görev verdi. Maçın son bölümlerinde ise oyundan çıkmak istediğini belirten ve Roberto Mancini ile tartışan Selçuk İnan'a Didier Drogba ve diğer takım arkadaşları da engel olmadı. Selçuk formasını çıkartıp oyundan çıkınca yerine Veysel Sarı girdi.

Öte yandan derbide Fenerbahçe, Galatasaray'ın Wesley Sneijder ile bulduğu gole ikinci yarıda da cevap veremeyince kazanan ev sahibi Galatasaray oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)
9. dakikada Galatasaray 1-0 öne geçti. Soldan Selçuk İnan'ın yaptığı ortada Melo, topu sol çaprazdan ceza sahasına giren Sneijder'e indirdi. Bu futbolcunun gelişine yaptığı sert vuruşta, meşin yuvarlak uzak köşeden ağlara gitti: 1-0
22. dakikada Fenerbahçe'nin kullandığı korner atışı sonrasında hızlı çıkan Galatasaray'da Drogba, uzun pasıyla savunmanın arkasına kaçan Sneijder'i topla buluşturdu. Sol çaprazdan ceza sahasına giren Hollandalı futbolcu, dar açıdan şutunu çekerken meşin yuvarlak araya giren Gökhan Gönül'e çarparak kornere gitti. Aynı dakikada Telles'in ceza sahası dışından çektiği sert şutta, kaleci Volkan Demirel yerden seken topu son anda çeldi.
32. dakikada Selçuk İnan'ın soldan kullandığı serbest atışta, ceza sahası çizgisi üzerinde topu önüne indiren Drogba'nın güzel vuruşunda, meşin yuvarlak yan kale direğinden oyun alanına döndü.
33. dakikada Bekir İrtegün'ün ceza alanı dışından vuruşunda, top yandan auta gitti.
40. dakikada Galatasaray yarı sahasında Melo, Emre Belözoğlu'nun müdahalesiyle yerde kalınca, hakem Bülent Yıldırım, sarı-lacivertli futbolcuyu ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyundan ihraç etti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)
62. dakikada savunmada Semih Kaya'dan kaptığı topla ceza alanına giren Emenike'nin vuruşunda, top açıyı kapatan savunmadan döndü.
65. dakikada Sneijder'in ceza sahası dışı sol çaprazdan plase vuruşunda top üstten auta çıktı.
72. dakikada Sabri Sarıoğlu'nun ara pasıyla ceza sahasında topla buluşan Burak Yılmaz'ın karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, top kaleci Volkan Demirel'den döndü ve sonra savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.
81. dakikada soldan Kuyt'un pasıyla soldan ceza sahasına giren Mehmet Topuz'un vuruşunda savunmaya çarpan top, kaleci Muslera'da kaldı.
87. dakikada Melo, hakeme yaptığı itiraz sonucu ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Bülent Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Asım Yusuf Öz
Galatasaray: Muslera, Eboue (Dk. 66 Sabri Sarıoğlu), Semih Kaya, Hakan Balta, Telles, Yekta Kurtuluş, Selçuk İnan (Dk. 85 Veysel Sarı), Melo, Sneijder (Dk. 90+4 Koray Günter) , Burak Yılmaz, Drogba
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Dk. 87 Webo), Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Emre Belözoğlu, Kuyt, Sow (Dk. 76 Mehmet Topuz), Emenike
Gol: Dk. 9 Sneijder (Galatasaray)
Kırmızı kartlar: Dk. 40 Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Dk. 87 Melo (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 12 Gökhan Gönül, Dk. 31 Emenike, Dk. 42 Mehmet Topal, Dk. 62 Caner Erkin, Dk. 77 Alves, Dk. 80 Volkan Demirel, Dk. 84 Bekir İrtegün, Dk. 90+2 Webo (Fenerbahçe), Dk. 20 Eboue, Dk. 29 Telles, Dk. 80 Sneijder, Dk. 88 Hakan Balta (Galatasaray)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...