HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Cumhurbaşkanı Gül, CSO konserini izledi

/ Kaynak: AA
Cumhurbaşkanı Gül, CSO konserini izledi

GÜNDEM Haberleri  / AA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) konserini izledi.

Gül'ü, CSO Konser Salonuna gelişinde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik karşıladı. Program, İstiklal Marşı'nın çalınmasıyla başladı. Daha sonra Şef Rengim Gökmen'in yönettiği orkestra, Hasan Niyazi Tura, Georges Bızet, Nikolay A. Rimski Korsakov, Ludwig Van Beethoven ve Ulvi Cemal Erkin'den eserler seslendirdi.

Konser sonunda, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e, "CSO'ya yaptığı katkılardan" dolayı plaket veren Cumhurbaşkanı Gül, orkestrayla hatıra fotoğrafı çektirdi. Konseri, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve eşi Gülten Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve eşi Kamuran Özel ile Yargıtay Başkanı Ali Alkan ve bazı büyükelçiler de izledi.

Konserin ardından, davetliler resepsiyona katılırken, Cumhurbaşkanı Gül ayrıldı. Cumhuriyetten önce, farklı isimlerle İstanbul'da bulunan orkestra, 6 Nisan 1924'te Mustafa Kemal Atatürk'ün emriyle "Riyaset-i Cumhur Filarmoni Orkestrası" adını alarak Ankara'ya nakledildi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...