Milli uçağı radarlar bile tespit edemeyecek

Milli uçağı radarlar bile tespit edemeyecek

TEKNOLOJİ Haberleri

Milli savaş uçağının 'düşük görünülürlük' yani radara yakalanmama özelliği olacak. İlk uçuş tarihi olarak 2023'ün hedeflendiği bildirildi.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tarafından 2.5 yıl önce başlatılan Milli Muharip Uçak Projesi'nde taslak tasarım ve fizibilite çalışmalarının tamamlandığı, ilk uçuş tarihi olarak 2023'ün hedeflendiği bildirildi. TUSAŞ Genel Müdürü Muharrem Dörtkaşlı, 2 yıl fizibilite çalışmaları yaptıklarını belirterek, "Bununla ilgili Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile bir sözleşme gerçekleştirdik ve raporumuzu teslim ettik. Bundan sonraki safha için müsteşarlığımızdan görev bekliyoruz. İlk uçuş olarak 2023'ü hedefliyoruz ama tüm sertifikasyon süreçlerinin tamamlanması ve envantere girmesi 2030'lardan sonrası için hedefleniyor" dedi. Dörtkaşlı, söz konusu uçakla ilgili taslak tasarımının tamamlandığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Fizibilite raporunda değişik alternatifleri idareye teslim ettik. Savunma Sanayii Müsteşarlığı bunu Türk Hava Kuvvetleri ile değerlendiriyor. Nihai cevapları almadık ama bu uçak bir sonraki nesil özelliklerine sahip olacak. Görünmezlik özelliği daha fazla olacak. Harekat yarı çapı etkinliği ve içerdiği teknolojiler ve milli unsurlar açısından 2035'lerde ve daha sonraki 30-40 boyunca görev yaparken herhangi zafiyet değil üstünlük oluşturacak özelliklerini belirliyoruz. Proje şu an karar aşamasında."

ÖZEL TASARIM
Milli savaş uçağının 'düşük görünülürlük' yani radara yakalanmama özelliği olacak. Bunun için silahların gövde içinde olması planlanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...