Şalvarlı yaşmaklı belediye başkanı

Şalvarlı yaşmaklı belediye başkanı

YAŞAM Haberleri

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesinde seçimleri kazanan AK Parti'li Zeynep Akgün (38), sıra dışı bir portre çiziyor.

Yaşmak ve şalvardan oluşan ilçeye özgü kıyafetiyle koltuğa oturan Zeynep Akgün, "İlçemize ayrı bir görünüm gelecek, kadın eli değdiğini herkes anlayacak" dedi. nbsp;Genç başkan adını ilk olarak çiftçi kadınları organize ettiği "Sınırlı Sorumlu Mihalgazi Kadınlar Kooperatifi"yle duyurdu. Burada önemli başarılara imza attı. Ardından 3 bin 500 nüfuslu ilçeye belediye başkanlığı için adaylığını koydu. CHP'li rakibine yaklaşık iki kat fark atan Akgün, başkanlık koltuğuna oturdu. Ancak ilkelerinden taviz vermedi. Yaşmak ve şalvardan oluşan ilçeye özgü kıyafetiyle çalışan Akgün, "Resmi giyindiğim zaman başörtü kullanırım ama bu kıyafetimi hiç değiştirmedim. Osmanlı'dan bir miras olarak görüyorum ve kıyafetimle gurur duyuyorum" dedi.

HAYAL BİLE EDEMEZDİK
Sakarya Üniversitesi İşletme mezunu olan bir çocuk annesi Zeynep Akgün, "15 yıl önce başörtülü bir kadının bu ülkede belediye başkanı olacağını söyleselerdi asla inanmazdım" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...