Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Galatasaray Fener'i devirdi! Sezonluk gurur

Galatasaray Fener'i devirdi! Sezonluk gurur

SPOR Haberleri

Arena'dan Aslan geçti. Gergin derbide zaferi Sneijder imzaladı. 40'ta Emre, 87'de Melo oyundan atıldı. Hakem Yıldırım 12 de sarı kart çıkardı.

Derbiler; camiaların, sporseverlerin bayram yeri gibidir. Takımlar, taraftarlar günler öncesinden hazırlıklara başlar. Tezahüratlar güncellenir, yöneticiler motivasyon için demeçler verir, teknik adamlar taktiklerini belirleyip maç kasetlerini izler, oyuncular atacakları golden sonra yapacakları sevinçlerin provasını bile yapar. Gazeteler, televizyonlar günler öncesinden yayınlara başlayıp ayrıcalıklı maç özeni gösterir. Kısacası spor kamuoyunun merakla beklediği G.Saray-F.Bahçe derbisi gelip çatmıştır. nbsp;
Sneijder coşturdu...
2 sezon daha sözleşmesi bulunan Mancini tedirgin, şampiyonluğa endeksli Ersun Hoca ise takımına güveniyordu. Maçın hakemi Bülent Yıldırım sarı-kırmızılılara uğurlu gelmiş, bu sezon Süper Kupa'yı onun yönetimindeki maç sonrası almıştı. 104 yıllık rekabette son raunt başlamıştı. Maça istekli başlayan taraf Galatasaray oldu. 9'da Selçuk-Melo-Sneijder organizasyonu ve Hollandalı'dan harika plase goooolll: 1-0. Tribünler coştu, Aslan'lar adeta derbi ziyafeti veriyor. 32'de Drogba'nın şutu direkten döndü, 39'da F.Bahçe'nin tek şutu Mehmet Topal'dan... 40'da Emre, Melo'ya arkadan müdahale edince nbsp;2. sarıdan kızardı. F.Bahçe'nin ikinci yarıda bir kaç etkili atağında G.Saray defans oyuncularının hataları vardı ama sarı-lacivertli forvetler bu şansları değerlendiremedi. 72'de Burak'ın sert vuruşunu Volkan çıkardı. Hakem Yıldırım 87'de sahanın düzenini bozanlardan Melo'yu da kızarttı. Attığı golden sonra oyunu istediği gibi yönlendiren G.Saray, kötü giden bir sezonda ezeli rakibini yenerek taraftarlarından bir nevi özür diledi.

Derbi ağır cezalık...

Derbi öncesi Fenerbahçe'de 5 oyuncu sarı kart cezası sınırındaydı. Bu oyunculardan Mehmet Topal , Emenike, Gökhan Gönül ve Bekir kart görerek cezalı duruma düştü. Onlara kırmızı kart gören Emre de eklenince, bu 5 oyuncu cezalı duruma düştü. Fenerbahçe gelecek hafta Antalyaspor maçına Mehmet Topal , Emenike, Gökhan Gönül, Bekir ve Emre'den mahrum çıkacak. Galatasaray'da ise derbi öncesi Sneijder, Hakan Balta ve Ceyhun kart sınırındaydı. Bu oyunculardan sadece maçta oynamayan Ceyhun kart görmedi. Sneijder ile Hakan Balta'ya kırmızı kart gören Melo da eklenince, Cimbom gelecek haftaki zorlu Sivas deplasmanı öncesi 3 oyuncusunu kaybetmiş oldu.

Sneijder gerçek G.Saraylı oldu
Teknik Direktör Roberto Mancini'nin, Cimbom'un başına gelmesiyle kendini bulan Sneijder, Fenerbahçe karşısında kaydettiği klas golle 'Gerçek Galatasaraylı' oldu. Performansıyla alkış alan Hollandalı futbolcu, sarı-kırmızılı formayla ilk kez bir derbide gol atma başarısını gösterdi. Sneijder, "Fenerbahçe'ye gol atmak benim için mutluluk. Golümü muhteşem taraftarımıza armağan ediyorum" şeklinde konuştu.




Yıldızlar yakın takipte
F.Bahçe'nin yıldız futbolcuları Caner Erkin, Salih Uçan ve Mehmet Topal ezeli derbide Avrupa'nın önemli kulüplerinin scout ekipleri tarafından takip edildi. Premier Lig ekibi Everton ve Liverpool Mehmet Topal'ı, sözleşmesi sezon sonunda sona erecek olan Caner Erkin'i Milan ve Inter kulüpleri mercek altına aldı.

Mancini'ye pankartlı destek
G.Saray taraftarları, Teknik Direktör Roberto Mancini'ye kritik Fenerbahçe derbisi öncesinde pankartlı destek verdi. Sarı-kırmızılı taraftarlar İtalyan teknik adam için hazırladıkları pankartın altına, İtalyanca olarak "Roma'yı bir günde inşa etmediler" diye yazarak, kötü sonuçlara rağmen sabredilmesi gerektiği mesajını verdiler.


Bir de bunlar var...
gt; Derbide oyundan atılan Emre Belözoğlu kariyerindeki 608 maçta 9. defa kızarırken, Felipe Melo ise 325. maçında 12. kırmızı kartını gördü. gt; Dün forma giyenler arasında G.Saray-F.Bahçe derbisinde en çok oynayan isim 25 defa ile Volkan Demirel oldu. gt; Bülent Yıldırım, G.Saray-F.Bahçe rekabetinde 5 defa düdük çaldı. Bu maçlarda sarı-kırmızılılar 2 galibiyet alırken, 1 defa yenildi. 2 maç ise berabere bitti.



Galatasaray Fener'i devirdi! Sezonluk gurur nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...