Esnaf, prim borcu için yapılandırma bekliyor

Esnaf, prim borcu için yapılandırma bekliyor

Ekonomi Haberleri

12 ay ve üzerinde prim borcu olan 1.5 milyon BAĞ-KUR'lu bulunuyor. Toplam borç 16 milyar lira olup, gecikme cezası ise 6 milyar lira...

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Meclis gündeminde bulunan problemlerinin ele alınmasını beklediklerini belirtti. Seçimlerin telaşı içinde ekonominin gözden kaçtığına değinen Palandöken, "Kredi kartıyla yapılan bazı alışverişlerde taksit sınırlamasına gidilmesinin ardından bu tür harcamalar 2 ayda 7 milyar 970 milyon lira azalarak, işlerimizi yavaşlattı. Enflasyonun yükseliş trendine girmesi, kredi faizlerinin daha da yükselmesi endişelerimizi artırıyor" değerlendirmesinde bulundu. Sosyal güvenlik düzenlemesinin kanunlaşmasını beklediklerini belirten Palandöken, şunları kaydetti: "Söz konusu yasadan esnaf ve sanatkarımızın büyük beklentisi var. 2013 sonu itibariyle 12 ay ve üzerinde prim borcu olan yaklaşık 1.5 milyon BAĞ-KUR'lu bulunuyor. Bu kişilerin asıl prim borcu yaklaşık 16 milyar lira olup, 6 milyar liralık gecikme cezası ile toplam 22 milyar lirayı buluyor. Prim borçlarının acilen yeniden yapılandırılmasının önemi, rakamlardan da anlaşılmaktadır."


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...