Daha 12 yaşında, annesine ebe oldu

Daha 12 yaşında, annesine ebe oldu

YAŞAM Haberleri

Kar yüzünden yolu ulaşıma kapanan köyde 12 yaşındaki Hatice Ayaz, evlerine ulaşamayan doktorun telefonla yönlendirmesiyle annesine doğum yaptırdı.

Van'ın Çaldıran ilçesine bağlı Sarıharman köyünde Doğum sancısı başlayan Saliha Ayaz'ın yakınları sağlık ekiplerinden yardım istedi. 112 Acil Sağlık ekipleri ihbar üzerine yolu kar nedeniyle ulaşıma kapalı olan köye gitmek üzere yola çıktı. Ancak kar yağışı sebebiyle ekiplerin köye ulaşması gecikti. Bu sırada kadının doğumunun başladığı bilgisini alan Van 112 Komuta Kontrol Merkezinde nöbetçi doktor İbrahim Hakkı Sağol, evde bulunan 12 yaşındaki Hatice Ayaz'ı annesine yardımcı olması için telefonla yönlendirdi. Ayaz, doktor ve acil tıp teknisyenin yönlendirmesiyle annesine doğum yaptırdı. Sağlıklı bir erkek çocuğu dünyaya getiren anne Ayaz'ın doğum sonrası kanamasının durmaması üzerine, Hatice bu kez ekiplerin yönlendirmesiyle annesinin kanamasını da durdurdu. İhbardan 5 saat sonra köye ulaşan 112 ekibi anne ve bebeği ambulansla Çaldıran Devlet Hastanesine ulaştırdı. "Murat" adı verilen bebek ve anne Ayaz, hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Anne ve bebeği ziyaret için köye giden Dr. Sağol, doğumu gerçekleştiren Hatice'yi tebrik etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...