Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Petrolde flaş gelişme! Fiyatlar çakılabilir

Petrolde flaş gelişme! Fiyatlar çakılabilir

Ekonomi Haberleri

Libya'da dört petrol ihraç limanını elinde tutan federalist isyancılarla Libya hükümeti anlaştı Brent petrol fiyatları 105 dolara kadar düştü.

Bu gelişme ile birlikte Libya'nın günlük 1 milyon varil petrol ihracına geçmesi durumunda fiyatların daha da düşebileceği belirtiliyor. nbsp;Dünya petrol piyasasını derinden etkileyecek gelişme Libya'da yaşandı. Libya'da 4 petrol ihraç limanını elinde bulunduran ve hükümetten otonomi talep eden isyancılar hükümetle anlaşarak limanları açma kararı aldı. nbsp;Bu karar hemen petrol piyasasını etkiledi. Brent petrol 105.87 dolara kadar gerilerken Amerikan ham petrolü de 100.75 dolara geriledi. Brent petrol günde 1.5 milyon varil üreten ancak Libya'daki petrol arzının düşüşü ile Brent petrol 112 dolara kadar çıkmıştı. nbsp;Libya'da Zueitina ve Hariga limanları bu karar sonrası hemen açılacak. Daha büyük petrol ihraç limanları Ras Lanuf ve Es Sider ise iki ya da dört hafta içinde faal olacak.


PİYASALAR TEMKİNLİ
Yatırımcılar ise alınan karardan sonra Libya'dan petrol ihracının hangi seviyelerde artacağını bekliyorlar. Libya'nın petrol ihracı günlük 100 bin varil seviyesinde bulunuyor. Uzmanlar bu rakamın 1 milyon seviyelerine geri dönmesi durumunda petrol fiyatlarında daha da fazla düşüş yaşanabileceğine dikkat çekiyor.
HÜRRİYET
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...