YSK başkanından önemli açıklama: Yargı süreci başladı

/ Kaynak: İHA
YSK başkanından önemli açıklama: Yargı süreci başladı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Sadi Güven, seçim sonuçları ile ilgili olarak YSK'nın yargısal görevinin başladığını belirtip "YSK yeni bir açıklama yapmayacaktır" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, seçim sonuçları ile ilgili artık YSK'nın yargısal görevinin başladığını belirterek, "YSK yeni bir açıklama yapmayacaktır" dedi. YSK Başkanı Güven, YSK'ya gelişinde basın mensuplarının CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimiyle ilgili başvurusunu sormaları üzerine Anayasa'nın YSK'ya verdiği görevlerden birisinin seçimlerin yönetimi, diğerinin ise yargı görevi olduğunu kaydederek, YSK'nın seçimlerin yapıldığı akşama kadar idari görevini tamamladığını ifade etti. Bu dönemde seçime katılımın artırılması için yapılacak işlerle ilgili eğitim konularında gerekli düzenlemelerin ve çalışmalarının yapıldığını belirten Güven, "O dönemde neler yapıldığını çok fazla bir şekilde kamuoyuna duyurduk. Ancak seçimlerden sonra şu anda yapılan iş yargı görevidir. Takdir edersiniz ki tüm mahkemeler, yüksek yargı bakmış olduğu davalarla ilgili çıkarak açıklama yapmaz. Sayın basın bizden yargıyla, başvurularla ilgili açıklama bekliyorsa şu aşamada beklemesin. Çünkü her dosyanın bir tarafı var. Onlardan öğrenebilirler" ifadesini kullandı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...