Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kanserden korunmak için bunları tüketin

Kanserden korunmak için bunları tüketin

SAĞLIK Haberleri

Günden güne artış gösteren kanserin görülme sıklığı çevresel etkenler, yanlış yaşam biçimi ve sağlıksız beslenmeden kaynaklanıyor.

Normal özellikleri dışında değişim gösteren vücudumuzdaki dokulardan birine ait hücrelerin kontrolsüz çoğalmasıyla meydana gelen kanser, en korkulan ve tedavisi zor olan hastalıklardan bir tanesidir. Kanser, dünyada ve ülkemizde en yaygın olan ölüm nedenleri arasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada gelmektedir. Kanserle mücadele için toplumun bilinçlenmesi en önemli faktördür. 1- 7 Nisan Kanser Haftası olması nedeniyle halkı bilinçlendirme çalışmalarına yoğunluk veriliyor. Kanser haftasında çeşitli etkinlikler düzenlenerek kanserle savaşa yönelik ilgiyi canlı tutmaya çalışılıyor. nbsp;Kanserin tedavi yönteminde en önemli olan şey erken teşhistir. Erken teşhis sayesinde hastaların çoğu sağlığına kavuşuyor. Toplumdaki öngörünün aksiye erken teşhis olduğunda kanser bütünüyle tedavi ediliyor. Kanserle ilgili bildiklerimizi arttırarak ve erken tanı yöntemlerini geliştirerek kanserle mücadelede daha güçlü olabiliriz. nbsp;Kanser riskini en aza indirmek için stresten, üzüntüden, sigaradan uzak durmalı, düzenli spor yapmalı ve en önemlisi hormonsuz gıdalar tüketilmemelidir. Uzman Diyetisyen Turgay Köse kanserle savaşmamız için mutfağımızda eksik olmaması gereken besinleri tek tek sıraladı.
SARIMSAK
Sarımsak yıllarca farklı tıbbi amaçla da kullanılıyor. Güçlü bir bağışıklık sistemi destekleyicisi olan sarımsak, anti-kanser olarak biliniyor. 2-3 adet haftada çiğ sarımsak tüketin.
DOMATES
Prostat kanserine karşı önleyici etkisi bilimsel çalışmalar yapılarak kanıtlanmıştır. Yüksek antioksidan içeriğiyle de birçok kanser türüne karşı koruyucudur.
BROKOLi
Brokoli özellikle mide kanserine karşı oldukça etkilidir. İçindeki glutamin sayesinde kansere karşı önleyici etkisi bulunmaktadır.
KETEN TOHUMU:
Günde 10 gram alınan keten tohumu meme kanseri riskini azaltıyor. Keten tohumunun içinde protein, omega-3, lignanlar bulunuyor. Keten tohumunu ister tek başına isterseniz yoğurtla birlikte yiyebilirsiniz.
YULAF EZMESİ:
Kansere karşı etkisi yüksek olan yulaf ezmesi, çözünebilir bir posa olan beta-glukan içeriyor. Beta-glukan kandaki kolesterol seviyesini düşürerek, kalp damar hastalıkları riskini azaltıyor. Günde 1-2 çorba kaşığı yulaf ezmesini yoğurtla birlikte tüketebilirsiniz.
SOYA
Menopoz sonrası meme kanserine yakalanma riskini azaltıyor ve damarlaşmayı önleyerek kansere karşı koruma etkisi var.
ZENCEFiL
Zencefilin en büyük etkisi yapılan bilimsel çalışmaların sonucunda tümörün büyümesini durdurduğu yönündedir.
ÇAY
Kansere dönüşmeye eğimli olan hücreleri siyah ve yeşil çaydaki polifenoller kansere dönüşmesini engeller. Çay, kateşinler sayesinde antioksidan etkisiyle kansere karşı kalkan olur.
KIRMIZI BiBER
Biberin içinde bulunan kapsaisin biber yerken sıcak hissini oluştururken kansere karşı korur.
YER ELMASI
C vitamini içeriği ile antioksidan etkisi yüksek olan yer elması kanser riskini azaltır. Haftada en az bir veya iki kez zeytinyağlı tüketilmeli.
HABER7


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...