TEMA ormanından 300 fidan çalındı

/ Kaynak: İHA
TEMA ormanından 300 fidan çalındı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde TEMA ormanından 300 fidan çalındığı iddia edildi.

Çorlu'daki kamu kurumlarının bahçelerine dikilmek üzere temin edilen ve boyları 1 buçuk metre civarında 300 fidan çalındığı iddia edildi. Olay sonrasında açıklama yapan TEMA Çorlu Gönüllüleri Temsilcisi Ahmet Çömert, "Dikilmek üzere alındıysa seviniriz ama satılmak üzere alındıysa üzülürüz" dedi. 1 ay önce 2 bin civarında fidan temin ettiklerini kaydeden Ahmet Çömert, "Çorlu ve civarına Mart ayı sonuna kadar dikilmesi gereken fidanlar için bir beyanatta bulunduk, 'bedava fidan veriyoruz' dedik, ama hoşumuza gitmeyecek bir sonuç ile karşılaştık, oysa isteyene zaten fidan veriyorduk, ama istenmeden alındığı için üzüldük" ifadelerini kaydetti. Cömert, "Çorlu TEMA fidanlığından 300 tüplü kokulu selvi fidanı çalındı demek belki hoş değil, ama sorulmadan alındı, biz şundan şüpheleniyoruz, alanlar acaba dikmek için mi aldı? Yoksa satmak için mi alındı? Bu yönden bir şüphemiz var. Fidanlığımızdan alınan bu fidanlar inşallah satış amaçlı değil de dikim amaçlı alınmıştır, dikim için alınmışsa seviniriz, ama satış amaçlı alınmışsa en çok üzülen bir oluruz" diye konuştu.

Konu ile ilgili Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvuruda bulunduklarını kaydeden Çömert, emniyet birimlerinin araştırmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Çömert, "Dikildiğini öğrenelim yeter, isterseler gelsinler 'biz aldık diktik' desinler, o zaman kendilerine teşekkür edeceğiz" dedi.

Çalınan fidanların tanesinin 10-15 TL değerinde olduğu öğrenildi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...