Muhteşem Yüzyıl dizisine o da veda ediyor!

Muhteşem Yüzyıl dizisine o da veda ediyor!

MAGAZİN Haberleri

Türkiye'nin en çok izlenen dizisi Muhteşem Yüzyıl'da Hürrem Sultan'ın ölümü yaklaşıyor. Bu hafta yayınlanacak olan bölümde Hürrem rahatsızlanıyor

Star TV'nin başrollerinde Halit Ergenç, Vahide Perçin, Ozan Güven, Pelin Karahan, Engin Öztürk, Aras Bulut İynemli gibi isimlerin yer aldığı bu sezon sonu final yapacak olan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisinde Hürrem Sultan'ın ölümü yaklaşıyor. nbsp;'Hürrem Sultan' 2 hafta yayınlanacak olan 134. bölümde ölecek. Dizinin yayınlanan 131. bölüm fragmanında da Hürrem'in ölümünün yaklaştığı belirtiliyor.

Vatan gazetesinin TV yazarı Oya Doğan da bugünkü yazısında Hürrem Sultan'ın öleceği bölümün tarihini verdi. Oya Doğan'ın yazısı şu şekilde: "Muhteşem Yüzyıl bu sezon final yapıyor. O nedenle taht kavgası da hızlandı. Malum, dizinin en merak edilen ve ses getiren kahramanı Hürrem. Geçen hafta yayınlanan bölümde de yine ölümün eşiğinden döndü. Gelelim Hürrem'in dizide ne zaman öleceğine…Çarşamba akşamı yani 9 Nisan'da 131'inci bölüm ekrana gelecek. Hürrem ise 134'üncü bölümde, 30 Nisan'da Muhteşem Yüzyıl'a veda edecek... Yaşamı boyunca şehzadelerinden birini tahta çıkarmak için uğraşan Hürrem Sultan, oğlu Selim'in tahta çıktığını da göremeyecek." Hürrem Sultan'ın ya zehirlenerek ya da kadın hastalığından öldüğü de yer alan bilgiler arasında.


HÜRREM SULTAN GERÇEKTE NASIL ÖLDÜ?

Oğullarını tahta varis yapmayı başaran Hürrem Sultan, 15 Nisan 1558'de İstanbul'da hayatını kaybetti. Hürrem Sultan'ın zehirlenerek ya da kadın hastalığı sonucu öldüğü düşünülür. nbsp;Büyük bir cenaze töreninin ardından Süleymaniye Camisi avlusuna gömüldü. Mezarı üzerine türbesi eşi I. Süleyman tarafından yaptırıldı.

Ölümünden sonra

Hürrem Sultan'ın ölümü sonrası çok üzülen eşi Kanuni Sultan Süleyman karısının vefatından sonra günümüzde İran'da bulunan bir şehrin ismini değiştirerek şehre Hürremabad ismini vermiştir. Şehrin ismi günümüzde de hala aynıdır. Hürrem Sultan; Avrupa'da ve Türkiye'de resim, müzik ve bale sanatlarındaki birçok çalışmaya konu olmuştur. Avusturyalı besteci Joseph Haydn'ın 63. Senfonisi bu eserlere bir örnektir. Eser daha çok, ikinci bölümünün adı olan "Roksalan" ismiyle anılır. Yusuf Niyazi'nin "Mazlum Şehzadeler", Orhan Asena'nın "Hürrem Sultan" ve "Ya Devlet Başa Ya Kuzgun Leşe" adlı piyesleri, Hürrem Sultan'ı konu alan Türk tiyatro yapıtlarındandır.[12] 2003 yapımı dizide Hürrem Sultan'ı Gülben Ergen canlandırırken, 2011 yapımı Muhteşem Yüzyıl dizisinde Hürrem Sultan'ı Meryem Uzerli ve Vahide Perçin canlandırılmaktadır. Türkiye'de yazılan ilk büyük bale eserlerinden Hürrem Sultan Balesi, Orhan Asena'nın "Hürrem Sultan" adlı piyesinden ilham alarak Nevit Kodallı tarafından bestelenmiştir.

Hürrem Sultan'ın doğduğu yer olduğuna inanılan Ukrayna'nın Rohatyn kentinde bir "Hürrem Sultan Anıtı" bulunur. 2007 yılında, Ukrayna'daki bir liman kenti olan Mariupol'daki Tatarlar Hürrem Sultan'ın onuruna bir cami açmıştır.

http://

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...