6 Nisan Hareketi'nin kurucularının cezaları onaylandı

/ Kaynak: AA
6 Nisan Hareketi'nin kurucularının cezaları onaylandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Mısır'da 2011'deki devrim sürecinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları hakkında verilen 3 yıllık hapis cezası onaylandı.

AA muhabirinin yargı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, Kahire'deki Polis Enstitüsü'nde görülen hapis kararına yönelik itiraz davası istinaf mahkemesi tarafından reddedildi. Buna göre, hareketin kurucu isimleri Ahmed Mahir, Ahmed Duma ve Muhammed Adil'in 3 yıl hapse mahkum edilmesini ön gören karar onandı. nbsp;Kararın okunması sırasında, sanıkların kafesin ardından "Askeri rejim yıkılsın", "Sisi Cumhurbaşkanlığını rüyanda bile göremezsin" şeklinde sloganlar atıldığı kaydedildi. Sanıkları savunma heyetinin, temyiz yolu açık olan kararı bir üst mahkemeye taşıyabileceği ancak kabul edilme ihtimalinin düşük olduğu belirtildi. nbsp;Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan 25 Ocak 2011 devriminin gerçekleşmesinde etkin rol oynayan 6 Nisan Hareketi'nin kurucularından Mahir, Duma ve nbsp;Adil hakkında, 30 Kasım'da başkent Kahire'de bir mahkeme önünde düzenlenen gösterilerin ardından, güvenlik güçlerine saldırı ve gösteri kanununu ihlal suçlamasıyla yakalama kararı çıkarılmıştı. nbsp;Mısır mahkemesi, aralık ayında Hüsnü Mübarek rejimini sona erdiren 25 Ocak devriminin önde gelen oluşumlarından 6 Nisan Hareketi'nin kurucuları Mahir, Duma ve Adil'i nbsp;3 yıl hapis ve 7 bin dolar para cezasına çarptırmıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...