Trabzonspor Gençlerbirliği maçı özet ve golleri

Trabzonspor Gençlerbirliği maçı özet ve golleri

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor Gençlerbirliğini ağırladı. İşte Trabzon Gençler maçı özet ve golleri.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Trabzonspor Gençlerbirliğini ağırladı. İşte Trabzon Gençler maçı özet ve golleri.
TRABZONSPOR : 3 - 0 : GENÇLERBİRLİĞİ
MAÇTAN DAKİKALAR

90. Dakika : İlker Meral son düdüğünü çalıyor ve Trabzonspor 3 puanı 3 golle alıyor. Trabzonspor bu galibiyetle ligde 4.sıraya yerleşiyor.
90. Dakika : Sol kanattan kullanılan serbest vuruşta Olcan Adın'ın ortası herkesi aşıyor ve ceza sahası dışına açılan topu savunma uzaklaştırıyor.
90. Dakika : Karşılaşmanın sonuna en az 3 dakika ilave ediliyor.
88. Dakika : Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Ermin Zec vuruşunu yapıyor ancak top kaleci Onur Kıvrak'ta kalıyor.
86. Dakika : Paulo Henrique attığı pasla asisti yapan isim oluyor.
86. Dakika : GOOOLL!! Trabzonspor Yusuf Erdoğan ile farkı üçe çıkarıyor. Trabzonspor kontra atağında, Özer Hurmacı'nın pasıyla topla buluşan Paulo Henrique ara pasını ceza sahası içi sol çaprazda hareketlenen Yusuf Erdoğan'a veriyor. Yusuf Erdoğan penaltı noktasının hemen solunda müsait durumda yerden vuruşunu yapıyor ve köşeye giden top ağlarla buluşuyor.
83. Dakika : Ceza sahası içine gelen topa altıpasın dışında sağ çaprazda topa vurmak isteyen Ante Kulusic için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
81. Dakika : Paulo Henrique inanılmaz bir gol kaçırıyor ! Uzun kullanılan taç atışı sonrasında ceza sahası dışı sol çaprazda topla buluşan Yusuf Erdoğan ceza sahasına girdikten sonra sol ayağıyla yerden vuruşunu yapıyor ve direğe çarpan top altıpasın önünde bulunan Paulo Henrique'nin önünde kalıyor. Paulo Henrique altıpasın hemen gerisinden boş kaleye topu gönderemiyor ve top farklı şekilde üstten dışarı çıkıyor.
80. Dakika : Orta alanın hemen ilerisinde sol kanatta yaşanan ikili mücadelede Mustafa Yumlu rakibi Yusuf Emre Gültekin'e faul yapıyor ve bu müdahale sonrasında sarı kart görüyor.
79. Dakika : Gençlerbirliği son oyuncu değişiklik hakkını da kullanıyor ve Nemanja Tomic'in yerine Uğur Çiftçi oyuna dahil oluyor.
75. Dakika : Özer Hurmacı asisti yapan isim.
75. Dakika : GOOOLL!!! Trabzonspor Paulo Henrique'nin attığı golle farkı ikiye çıkarıyor. Paslaşarak kullanılan köşe vuruşu sonrasında Özer Hurmacı rakibi Yusuf Emre Gültekin'den sıyrıldıktan sonra ceza sahası içine yerden çeviriyor. Penaltı noktasının hemen sağında topun gelişine sağ ayağının içiyle vuruşunu yapan Paulo Henrique topu ağlarla gönderiyor.
74. Dakika : Dusko Tosic'in ceza sahasına yaptığı orta sol tarafa açılıyor ve ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Ermin Zec sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ve savunmaya çarpan top kornere gidiyor.
73. Dakika : Nizamettin Çalışkan'ın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Deniz Naki ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Trabzonspor savunmasında Aykut Demir topu kafayla karşılıyor.
70. Dakika : Trabzonspor iki oyuncu değişikliği birden gerçekleştiriyor. Adrian Mierzejewski yerini Yusuf Erdoğan'a bırakırken, Zeki Yavru'nun yerine ise Gökhan Alsan oyuna dahil oluyor.
69. Dakika : Gençlerbirliği gole çok yaklaşıyor ! Yusuf Emre Gültekin'in orta alandan attığı havadan uzun pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Deniz Naki topu göğsüyle kontrol ettikten hemen sonra volesini vuruyor ancak çok az farkla top üstten dışarı gidiyor.
66. Dakika : Sağ kanattan atağa katılan Hakan Aslantaş ceza sahasına ortasını yapıyor ancak herkesi aşan top arka direkte Jose Bosingwa'ya geliyor ve Jose Bosingwa riske girmeyerek topu göğsüyle kornere gönderiyor.
65. Dakika : Hakan Aslantaş'ın uzun pasıyla sol kanatta topla buluşmak isteyen Deniz Naki için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
62. Dakika : Trabzonspor ilk oyuncu değişiklik hakkını kullanıyor. Emre Güral oyundan çıkıyor ve yerine Paulo Henrique oyuna dahil oluyor.
62. Dakika : Ceza yayının hemen gerisinde kaleyi cepheden gören bir noktadan Hakan Aslantaş'ın sert vuruşu Trabzonspor savunmasından geri dönüyor.
57. Dakika : Gençlerbirliği bir kez daha gole yaklaşıyor ! Hakan Aslantaş'ın sağ kanattan ceza sahasına yaptığı ortaya altıpasın gerisinde iyi yükselen Ermin Zec kafa vuruşunu yapıyor ancak top uzak kale direğinin üstünden az farkla auta gidiyor.
57. Dakika : Sağ kanattan Deniz Naki'nin ceza sahası içine çevirdiği topa penaltı noktasının hemen gerisinden Nemanja Tomic vuruşunu yapıyor ancak son anda savunma kayarak topa müdahale ediyor ve kaleye yönelmesini engelliyor. Gençlerbirliği önemli bir gol fırsatını değerlendiremiyor.
56. Dakika : Bogdan Stancu oyuna devam edemiyor ve yerini Yusuf Emre Gültekin'e bırakıyor. Gençlerbirliği ikinci oyuncu değişiklik hakkını da mecburi olarak gerçekleştiryor.
54. Dakika : Topun başına gelen Olcan Adın vuruşunu yapıyor ancak top farklı şekilde kalenin üstünden dışarı çıkıyor.
53. Dakika : Ceza sahası önü hafif sağ çaprazda yaşanan ikili mücadelede Doğa Kaya rakibi Olcan Adın'ı düşürüyor ve Trabzonspor tehlikeli bir noktadan serbest vuruş kullanacak.
51. Dakika : Karşılaşmanın bu dakikalarında iki takım futbolcuları arasında yaşanan mücadelelerde oyun sık sık duruyor.
48. Dakika : Gençlerbirliği yarı sahasında sol kanatta yaşanan ikili mücadelede Mustafa Akbaş rakibi Deniz Naki'ye faul yapıyor.
47. Dakika : Olcan Adın'ın köşe vuruşundan ceza sahasına gönderdiği topu Gençlerbirliği savunması kafayla bir kez daha kornere gönderiyor.
46. Dakika : İlker Meral düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya konuk ekip Gençlerbirliği başlıyor.
45. Dakika : İlker Meral ilk yarıyı bitiren düdüğünü çalıyor ve Trabzonspor ilk devreyi 1-0 önde kapatıyor.
45. Dakika : İlk yarının sonuna 1 dakika ilave ediliyor.
45. Dakika : Ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Deniz Naki kaleci Onur Kıvrak'ın açıyı kapamasına rağmen kayarak vuruşunu yapıyor ve Onur Kıvrak'a çarpan top uzaklaşıyor. Deniz Naki ile çarpışan Onur Kıvrak sakatlık geçiriyor.
41. Dakika : Ceza sahası önünde topla buluşan Emre Güral rakiplerinden sıyrılmak isterken savunmanın müdahalesi ile top ceza sahası dışı sol çaprazda bulunan Adrian Mierzejewski'ye geliyor. Adrian Mierzejewski'nin topun gelişine yerden vuruşunda top farklı şekilde dışarı çıkıyor.
40. Dakika : Gençlerbirliği gole yaklaşıyor ! Bogdan Stancu ile girdiği verkaç sonrasında ceza sahası içinde topla buluşan Deniz Naki yerden sol köşeye doğru vuruşunu yapıyor ancak seken top az farkla yandan dışarı çıkıyor.
37. Dakika : Bogdan Stancu'nun pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Deniz Naki için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.
35. Dakika : Hızlı gelişen Trabzonspor atağında Adrian Mierzejewski savunmadan aldığı topla orta alanı geçtikten sonra pasını Zeki Yavru'ya veriyor. Zeki Yavru topu kontrol ettikten hemen sonra yerden pasını ceza sahası önündeki arkadaşı Emre Güral'a veriyor ve Emre Güral kendi ekseni etrafında döndükten sonra sol ayağıyla uzak kale direğine doğru vuruşunu yapıyor fakat yavaş giden top kaleci Ferhat Kaplan için kolay bir top oluyor.
33. Dakika : Dusko Tosic'in sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duraksıyor.
30. Dakika : Nizamettin Çalışkan'ın kullandığı köşe vuruşu sonrasında savunmanın uzaklaştırdığı top tekrar sol kanada açılıyor ve topla buluşan Dusko Tosic ceza sahasına ortasını yapıyor ancak Trabzonspor savunması açıyı iyi kapatıyor ve bu ortayı engellemeyi başarıyor.
29. Dakika : Orta alanın hemen ilerisinden sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Nizamettin Çalışkan'ın ceza sahasına gönderdiği topu savunmada Jose Bosingwa kafayla kornere gönderiyor.
26. Dakika : Hakan Aslantaş'ın kendi yarı sahasında hızlı kullandığı serbest vuruş sonrasında sağ kanatta topla buluşan Bogdan Stancu ceza sahasına ortasını yapıyor ve falso alan top ceza sahası dışı sol çaprazda bulunan Ermin Zec'e geliyor. Ermin Zec topun gelişine volesini vuruyor ancak top kalenin üstünden auta gidiyor.
25. Dakika : GOOOLL!!! Trabzonspor Adrian Mierzejewski'nin penaltıdan attığı golle karşılaşmada 1-0 öne geçiyor.
25. Dakika : Penaltıyı kullanmak için topun başına Adrian Mierzejewski geliyor.
24. Dakika : Özer Hurmacı'nun derinlemesine pasıyla sağ kanatta topla buluşan Jose Bosingwa ceza sahasına girer girmez Ermin Zec'in müdahelesi ile yerde kalıyor ve İlker Meral beyaz noktayı gösteriyor.
21. Dakika : Ermin Zec'in güzel pasıyla sol kanattan atağa katılan Dusko Tosic topu sağ ayağına aldıktan sonra ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu kafayla uzaklaştırıyor ve atak sonuçsuz kalıyor.
20. Dakika : Karşılaşmada ilk 20 dakika geride kalırken, iki takım da kontrollü oyunu tercih ediyor ve henüz maçta net bir gol pozisyonu yok.
16. Dakika : Gençlerbirliği erken bir değişikliğe gidiyor ve sakatlığı sebebiyle oyuna devam edemeyen Özgür İleri yerini Deniz Naki'ye bırakıyor.
13. Dakika : Zeki Yavru'nun ara pasıyla sağ kanatta topla buluşan Olcan Adın topu soluna çekip rakibinden kurtardıktan sonra hemen pasını ceza yayı üzerindeki arkadaşı Alexandru Bourceanu'ya veriyor. Alexandru Bourceanu topu kontrol edip sağ ayağına aldıktan sonra vuruşunu yapıyor ancak top kaleci Ferhat Kaplan'ın üzerine gidiyor.
11. Dakika : Adrian Mierzejewski'nin ara pasıyla sol kanatta topla buluşan Özer Hurmacı son çizgiye inip ceza sahası içerisine çeviriyor ancak Gençlerbirliği savunması topu kafayla uzaklaştırıyor.
8. Dakika : Sol kanatta yapılan kısa paslaşmalar sonrasında atağın yönü sağ tarafa değişiyor ve sağ kanatta topla buluşan Olcan Adın sol ayağıyla ceza sahasına ortasını yapıyor ancak hiçbir Trabzonsporlu futbolcunun dokunamadığı top doğrudan dışarı çıkıyor.
5. Dakika : Savunmadan atılan uzun pasa ceza sahası önünde hareketlenen Emre Güral için bayrak kalkıyor.
2. Dakika : Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Nizamettin Çalışkan'ın ceza sahasına sert ortasını Trabzonspor savunmasında Mustafa Yumlu kafayla tehlikeli bölgenin dışına uzaklaştırıyor.
1. Dakika : İlker Meral ilk düdüğünü çalıyor ve karşılaşmaya ev sahibi Trabzonspor başlıyor.
- Trabzonspor, bu sezon evinde oynadığı 13 maçta, 8 galibiyet, 4 beraberlik, 1 de yenilgi aldı. ( Yarıda kalan Fenerbahçe maçı hariçtir.) Gençlerbirliği ise deplasmanda oynadığı 13 maçta, 4 galibiyet ve 1 beraberlik alırken, 8 kez de sahadan mağlubiyetle ayrıldı.
- İki takım daha önce ligde 67 kez karşı karşıya geldi. Bu maçlarda Trabzonspor'un rakibine büyük üstünlüğü bulunuyor. Bordo-Mavili ekip 41 kez gülen taraf olmayı başarırken, rakibine 11 kez mağlup oldu. 15 maçta ise eşitlik bozulmadı.
- Ev sahibi Trabzonspor'da sakatlığı bulunan Souleyman Bamba, izinli olan Didier Zokora ve Florent Malouda ve kadro dışı olan Gustavo Colman karşılaşmada forma giyemeyecekler. Konuk ekipte kart cezalıları Jean-Jacques Gosso ve Jimmy Durmaz'ın yanı sıra, Ramazan Köse ve Mervan Çelik sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almıyorlar.
- Karşılaşma öncesinde ev sahibi Trabzonspor, 39 puanla ligde 7.sırada yer alırken, konuk ekip Gençlerbirliği ise 37 puanla ligde 9.sırada bulunuyor.
- Avni Aker Stadı'nda saat 20:00'da oynanacak müsabakayı İlker Meral yönetecek.
- Spor Toto Süper Lig'in 28. Haftasının kapanış maçında Trabzonspor, evinde Gençlerbirliği ile karşı karşıya geliyor. Bu Karşılaşma, Trabzonspor'un cezası nedeniyle sadece kadın ve çocuk seyirciler önünde oynanacak.

İLK 11'LER

TRABZONSPOR: Onur, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Mustafa Akbaş, Aykut, Olcan, Bourceanu, Adrian, Zeki Yavru, Özer, Emre

GENÇLERBİRLİĞİ: Ferhat, Hakan, Kulusic, Tomic, nbsp; Ahmet, Doğa, Nizamettin, Nizamettin Özgür, E Zec, Stancu,

STAT: Avni Aker
SAAT: 20.00
YAYIN: LİG TV
HAKEM: İLKER MERAL

Zokora'nın düğünü nedeniyle çalkantılı bir hafta geçiren Trabzonspor, Gençlerbirliği'ni yenip hem moral bulmak, hem de yeniden puan tablosunda ilk 4 içerisine adını yazdımak istiyor.

TRABZONSPOR : 3 - 0 : GENÇLERBİRLİĞİ

Bordo-Mavililer, son dönemde bir türlü huzuru bulamadı. Fenerbahçe maçında yaşanan olaylar, ardından peş peşe gelen sakatlıklar, Malouda'nın eşinin rahatsızlanması ve son olarak Didier Zokora'nın düğününün neden olduğu kriz. Art arda gelen bu sorunlar, Hami Mandıralı'nın işini zorlaştırsa da genç çalıştırıcı takımı ilk 4'e sokmak için elinden geleni yapıyor. Fırtına, bu hedef doğrultusunda bugün Gençlerbirliği ile sahasında, kadın ve çocuk taraftarlarının önünde çok önemli bir maç oynayacak. Avrupa Ligi yolundaki rakiplerinden Kasımpaşa, Eskişehir ve Sivas'ın haftayı kayıpla kapatması, Trabzonspor'un iştahını daha da artırdı. Bordo-Mavililer, Başkent temsilcisini yenmesi halinde yeniden 4. sıradaki yerini alacak. Ayrıca son dönemde yaşanan sıkıntılar nedeniyle bozulan moraller yeniden düzelecek.

Gençler de iddialı

Mehmet Özdilek yönetiminde son dönemde iyi bir çıkış yakalayan Gençlerbirliği, Trabzon'a moralli gitti. Son dört maçta alınan 12 puan, Kırmızı-Siyahlılar'ı düşme hattından kurtarıp bir anda Avrupa Ligi için iddialı konuma getirdi. Başkent temsilcisi eğer Trabzonspor'u da devirirse bir anda 9. sıradan kurtulup, 5. sıradaki Kasımpaşa ile puanlarını eşitleyecek.

Trabzonspor'da son dakika

Hami Mandıralı, Gençlerbirliği maçı öncesinde de önemli oyuncularından yoksun olacak. Perşembe akşamı evlenen Didier Zokora bu akşam görev yapmayacak. Zokora'nın düğününe yönetimden ve teknik heyetten izin almadan giden oyunculardan Gustavo Colman kadro dışı bırakıldı. Paulo Henrique ise özür dilediği için affedildi. Bu oyuncuların dışında, hasta olan eşinin yanına, Fransa'ya giden Florent Malouda da Gençlerbirliği mücadelesinde forma giyemeyecek.

Gençlerbirliği'nde son dakika

Başkent temsilcisinde iki önemli eksik bulunuyor. Orta sahanın yıldızları Jimmy Durmaz ile Jean-Jacques Gosso, sarı kart cezaları nedeniyle Trabzonspor maçında forma giyemeyecek. Bu ikilinin dışında, orta sahanın bir diğer önemli ismi Mervan Çelik de kasığındaki sakatlık geçmediği için bu zorlu deplasmanda takımını yalnız bırakacak. 1 Mart'taki Fenerbahçe maçında eli üç yerden kırılan ve ameliyatla platin takılan kaleci Ramazan Köse de Gençlerbirliği'ndeki bir diğer eksik.

nbsp;Maç öncesi gerçekleştirilen eşgüdüm toplantısında alınan karara göre Trabzonspor, Gençlerbirliği ile oynayacağı maçta çubuklu forma, mavi şort ve mavi çorapla mücadele edecek. Kaleci ise yeşil forma, yeşil şort ve yeşil çorap giyecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...