Bakan Yıldız: Yeni bir Uzan vakasıyla karşı karşıyayız

Bakan Yıldız: Yeni bir Uzan vakasıyla karşı karşıyayız

GÜNDEM Haberleri

­­Bakan Yıldız, açılan dava için 'Bize göre gerek hukuki açıdan gerekse enerji açısından hiçbir fonksiyonelliği yok. Tamamen gündem oluşturmayla alakalı.'

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sıvılaştırılmış Petrol Gazı (LPG) Meclisi Başkanı Yağız Eyüboğlu ve meclis üyelerini kabul eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Uzanlar'ın Stockholm Ticaret Odası'nın tahkim merkezinde ÇEAŞ ve Kepez elektrik şirketlerindeki hisse sahibi olarak, bu şirketlerin imtiyaz sözleşmelerinin iptal edilerek el konulması iddiasıyla dava açıldığını söyledi. Yıldız, şunları kaydetti: "Halbuki aynı konuda Libananco davasında 15,6 milyar dolarlık, hem Polonya hem de Eurocement'teki 2 ayrı davada da yaklaşık 5 milyar dolarlık talepleri olmuştu. Her zaman objektifliğine inandığımız bir yapı içerisinde karar verildi. Şimdi aynı gerekçelerle tekrar dava açtılar. Bizim işimiz var, gücümüz var. Biz ileriye bakacağız, geriye dönük bütün bu davaları kapattık ve Türkiye enerjisini bu tür konulara inşallah harcamayacak. 2,5 milyar euro, Türkiye'de 10 yıl önce neredeyse bütün yatırım bütçemize karşılık geliyor. Biz bunları haksız yere size vereceğimize kalkıp vatandaşımızın hizmetine kullanırız."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...