Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşiktaş'ta sadece o sakatlanmadı!

/ Kaynak: AA
Beşiktaş'ta sadece o sakatlanmadı!

SPOR Haberleri  / AA

Spor Toto Süper Lig'de bu sezon sakatlıklardan yana büyük sıkıntı yaşayan siyah-beyazlı takımda, kaleciler takımlarını yalnız bırakmadı

Savunmasından, hücum hattına kadar tüm bölgelerde sakatlık nedeniyle fire veren siyah-beyazlı takımda kalede görev yapan oyuncular takımlarını yalnız bırakmadı. Sezon başında kadroya dahil edilen ve başarılı performansıyla camianın beğenisini kazanan kaleci Tolga Zengin, bu sezon tüm maçlara çıkmayı başardı. Sezon içinde sadece Kayseri Erciyesspor ve Galatasaray maçlarının ilk yarılarında sakatlık yaşayan tecrübeli eldiven, ertesi hafta ilk 11'deki yerini alarak görevini yaptı. Tolga Zengin gibi Cenk Gönen de fazla sakatlık sıkıntısı yaşamadı. Ligde sadece ilk yarıda Sivasspor ile oynanan maçta sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamayan siyah-beyazlı oyuncu, diğer karşılaşmalarda Tolga'nın arkasında görev bekledi.


- En çok orta saha döküldü
Beşiktaş, bu sezon en çok fireyi orta sahada verdi. Takımın orta sahasında görev yapan oyuncular, sakatlık kabusu yüzünden toplam 39 kez takımlarını yalnız bıraktı. Bu bölgede görev yapan oyuncular arasında en fazla sakatlığı, Manuel Fernandes yaşadı. Portekizli oyuncu, 7 maçı sakatlığı nedeniyle kaçırırken; genç oyuncu Oğuzhan Özyakup da 6 maçta forma giymedi. Orta saha oyuncuları arasında Necip Uysal, Veli Kavlak, Atiba Hutchinson, Gökhan Töre, Muhammed Demirci, Kerim Frei Koyunlu, Jermaine Jones ve Uğur Boral da sakatlık geçirdi. Orta sahada sadece Olcay Şahan, sezon başından beri sakatlık yaşamayarak takımdaki yerini aldı.


- Savunma da çöktü
"Kara Kartallar", savunma hattında da sezon boyunca büyük kayıplar yaşadı. Sakatlık nedeniyle sezonu kapayan Tomas Sivok'tan 15 maçtır yararlanamayan Beşiktaş'ta savunma oyuncuları toplamda 38 kez takımdan uzak düştü. Defansta İsmail Köybaşı, Pedro Franco, Serdar Kurtuluş, Julien Escude, Ersan Adem Gülüm ve Dany Nounkeu sakatlık yaşayan oyuncular arasında yer aldı. Brezilyalı oyuncu Ramon Motta ise savunma hattında ayakta kalan isim oldu.


- Forvet oyuncuları da nasibini aldı
Siyah-beyazlı ekibin forvetinde yer alan tüm oyuncular sakatlıktan nasibini aldı. Filip Holosko ile Ömer Şişmanoğlu, en fazla sakatlık yaşayan oyuncular olurken; Mustafa Pektemek, Hugo Almeida ve Kardemir Karabükspor'da kiralık olarak oynayan Michael Eneramo sakatlıklar nedeniyle bazı maçlarda yer alamadılar.


- Sakatlıklar
Beşiktaş'ta pozisyonuna göre sakatlanan oyuncular ve kaçırdıkları maçlar şöyle:
OyuncuPozisyonuKaçırdığı Maç
Cenk GönenKale1
İsmail KöybaşıSavunma4
Tomas SivokSavunma15
Pedro FrancoSavunma5
Serdar KurtuluşSavunma1
Julien EscudeSavunma6
Ersan Adem GülümSavunma3
Dany NounkeuSavunma4
Manuel FernandesOrta Saha7
Necip UysalOrta Saha4
Oğuzhan ÖzyakupOrta Saha6
Veli KavlakOrta Saha2
Atiba HutchinsonOrta Saha3
Gökhan TöreOrta Saha4
Muhammed DemirciOrta Saha5
Kerim Frei KoyunluOrta Saha1
Jermaine JonesOrta Saha2
Uğur BoralOrta Saha5
Ömer ŞişmanoğluForvet12
Filip HoloskoForvet10
Mustafa PektemekForvet3
Hugo AlmeidaForvet1
Michael EneramoForvet2

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...