TSK açıkladı: Rus istihbarat uçağına F-16'lı müdahale edildi

/ Kaynak: AA
TSK açıkladı: Rus istihbarat uçağına F-16'lı müdahale edildi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / AA

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada Rusya'ya ait bir adet IL-20 istihbarat uçağına F-16'larla müdahale edildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, TSK'nın günlük faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.TSK, Rusya'ya ait bir adet IL-20 istihbarat uçağının Doğu Karadeniz'de tespit edilmesi üzerine iki adet F-16 uçağı ile müdahale ettiğini duyurdu.Genelkurmay Başkanlığı, iki adet F-16 uçağının, Suriye'ye ait bir adet MI-8 helikopterinin, Yayladağı/Hatay güneyinde sınırına yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildiğini, helikopterin, sınıra bir deniz mili kala geri dönüp, bölgeden uzaklaştığını bildirdi.Buna göre, yıllık planlı Deniz Yıldızı-2014 tatbikatı, 20 gemi ve 7 deniz-hava unsurunun iştiraki ile 21 gemi ve dört deniz-hava unsurunun katılımıyla gerçekleştirilen Poyraz 01/2014 tatbikatı ile irtibatlı olarak Karadeniz'de başladı.
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu'nun (TDGG) faaliyetleri kapsamında, TCG Gediz ve TCG Heybeliada, Dakar/Senegal'de, TCG Oruçreis ve TCG Yb.K.Güngör ise Banjul/Gambiya'da liman ziyareti yaptı.
TCG Gelibolu, Pakistan ile ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve ülke Deniz Kuvvetleri unsurları ile ortak eğitimler kapsamında Karachi/Pakistan limanında bulunuyor.
TCG Gaziantep, İngiltere ev sahipliğinde Kuzey Denizi'nde icra edilmekte olan Joint Warrior-2014 tatbikatına katılmaya devam ediyor.
TCG Gökçeada, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) ve Okyanus Kalkanı Harekatı (CTF-508) kapsamında, Somali açıklarında deniz haydutluğu ile mücadele maksadıyla keşif gözetleme görevine devam ediyor. TCG Bartın, Birleşmiş Milletler UNIFIL Harekatı kapsamında Lübnan açıklarında karakol görevine devam etti.
Bir adet Deniz Karakol uçağı, NATO'nun Etkin Çaba Harekatı kapsamında, Doğu Akdeniz'in uluslararası hava sahasında keşif gözetleme uçuşu yaptı. Diğer harekat eğitim faaliyetleri kapsamında toplam 14 gemi seyir icra etti.
-"Ege'de eğitim uçuşu yapıldı"
Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dört adet F-16 uçağı Ege'de eğitim uçuşu yaptı.
Merzifon'dan saat 12.56'da kalkış yaparak Hatay-Gaziantep bölgesinde "Hava Muharebe Devriye Görevi" icra eden iki adet F-16 uçağı, Suriye'ye ait bir adet MI-8 helikopterinin, Yayladağı/Hatay güneyinde sınıra yaklaşması üzerine bölgeye yönlendirildi, helikopter, sınıra bir deniz mili kala geri dönüp, bölgeden uzaklaştı.
Dört adet F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.
Rusya Federasyonu'na (RF) ait bir adet IL-20 istihbarat uçağının, 07 Nisan'da saat 09.42'de, Doğu Karadeniz'de tespit edilmesi ve Karadeniz'in uluslararası hava sahasında kıyılara paralel uçması üzerine, iki adet F-16 uçağı ile 10.30-14.07 saatleri arasında hava muharebe devriye ve önleme görevi icra edildi.
Sahil Güvenlik Komutanlığı, dört adet bot ile Türkiye-Suriye deniz hududunda karakol görevi yaptı.
Türk Silahlı Kuvvetleri Unsurları, Joint Warrior-2014, Türkiye-Ürdün Bilgisayar Destekli Komuta Yeri, Deniz Yıldızı, Poyraz 01/2014 Tatbikatı ile Anadolu Kartalı Eğitimi'ne (2014-1) iştirak ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...