Bilic: İlk kez bizim lehimize hakem hatası konuşuyoruz

/ Kaynak: DHA
Bilic: İlk kez bizim lehimize hakem hatası konuşuyoruz

SPOR Haberleri  / DHA

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Biliç, basın mensupları ile gerçekleştirdiği sohbet toplantısında ilginç açıklamalarda bulundu.

Biliç, Kayserispor maçında rakiplerinin iki penaltılarının verilmediği eleştirisine, bu sezon ilk kez hakem hatasının kendi lehlerine olduğunu belirterek, "Maçı tekrar izledim. Üç penaltı bir kırmızı kart itirazı var. Bana kalırsa hiçbiri için penaltı verilmez. Ama sadece İsmail'in pozisyonunda penaltı olabilir çünkü futbolcu harekat halinde. Bu pozisyon bizim aleyhimize olsa ben penaltı isterdim. Kırmızı kart pozisyonunda da haklılar ama hakem o pozisyonda şansızdı tam göremedi. Kayserispor için üzülüyorum. Daha önce asistanım Posinecki çalıştırıyordu. İyi bir kadroları var daha iyi bir pozisyonda olmalılar. Bu sezon ilk kez bizim lehimize olan hakem hatalarından bahsediyoruz. Daha önce hep aleyhimize yapılan hatalardan bahsediyorduk" diye konuştu.


"DANY NE BENİM NE ÖNDER ÖZEN'İN OYUNCUSU, DANY BEŞİKTAŞ'IN OYUNCUSU"
Dany konusunda en başından beri yanlış ve olumsuz bir algı oluşturulduğunu söyleyen Biliç, "Dany meselesinde medya olarak sizde yardımcı olmadınız. Taraftar sevmedi, penaltı yaptırdı, puan kaybettirdi diye sormak zaten ters bir algı oluşturuyor. Devre arasında transfer konusunda seçeneklerimiz kısıtlıydı. Biz Dany'i aldık. Şimdiye kadar gösterdiği performans benim için çok iyi. Galatasaray maçında penaltı yaptırmış olabilir ama genelinde çok iyiydi. Kayserspor maçındaki golün analizini yaptık. Gol bütün takımın suçu. Dany ne Biliç'in ne Özen'in ne Can'ın oyuncusu. Dany Beşiktaş'ın oyuncusu. Hiç bir şekilde kibiri ve kendini beğenmişliği olmayan bir oyuncu. Gayet mütevazi bir oyuncu. Bunları inanarak söylüyorum" diyerek Dany'e sahip çıktı.


"2. DÜNYA SAVAŞI'NDA DEĞİLİZ VE KARŞIMIZDA ALMANLAR DA YOK"
Galatasaray - Fenerbahçe maçı öncesi Telekom Arena'da Galatasaraylı taraftarların ilgisinden memnun olduğunu dile getiren Hırvat teknik adam, "Herhangi bir tribüne gidebilirim, sorun yok. Tamamıyla Beşiktaş'ı temsil ediyorum. Bununla birlikte diğer takımların taraftarlarıyla bir araya gelmek onlarla konuşmak ya da fotoğraf çektirmek istediklerinde onlarla bir araya gelmek benim için memnuniyet verici. Oralara gitmemek, onların bu isteklerini geri çevirmek beni daha sıkı bir Beşiktaşlı haline getirmez. Nihayetinde ikinci Dünya savaşında değiliz, karşımızdakiler de Almanlar değil. Karşımızdakiler de kulüp taraftarları. Kartal pençesini yapmak bile bizim adımıza bir artıdır bir avantajdır" dedi.


"ÜMRANİYE'NİN ZEMİNİ ÖMRÜNÜ DOLURDU, SEZON SONU DEĞİŞTİRECEĞİZ"
Takımdaki sakatlıkların had safhaya ulaşmasını bir kaç nedene bağlayan Slaven Biliç, "Sağlık ekibi ile sürekli görüşüyoruz. Sakatlıkları kendi aramızda tartışıp değerlendiriyoruz. Ama bunu sürekli gündeme getirmek oynayan oyunculara saygısızlık olur. Sakatlıkların bir çoğu darbeye bağlı ve önceki sakatlıkların nüksetmesi ile oluşan sakatlıklar. Antrenman sahamızın zemini de ideal bir durumda değil. Zemin konusundaki sıkıntı geçen sezonda yaşanmış.12 senedir kullanılıyor bu zemin ve ömrünü doldurmuş. Değiştirmeyi düşünüyoruz" diye konuştu.


"DÜNYA YILDIZI GELİRSE BUNDAN MEMNUN OLURUM"
Yönetimin yeni stat için yıldız oyuncu transfer etme isteğine olumlu yaklaşan Biliç, "Bahsettiğiniz tipte bir yıldız oyuncu gelirse bundan memnun oluruz. Takımda bazı değişiklikler yapmayı planlıyoruz ama takımı tamamıyla değiştirmeyi planlamıyoruz. Her takım gibi biz de iyi giden takımı geliştirmeyi planlıyoruz. Hayati olan nokta şu; Kesinlikle takımın tamamını değiştirecek hamleler yapmayacağız. Asla ve asla böyle değil. Hali hazırdaki takım gerçekten takdir edilmeyi hak ediyor, bu iyi iş çıkaran takımda bazı değişimler ve dönüşümler oluşturarak sezondan sezona kendini geliştirecek takım oluşturmayı istiyoruz" şeklinde konuştu.


"İSTERİZ Kİ TRANSFERLERİN TAMAMI DÜNYA KLASMANINDA OLSUN"
Yabancı transferi için Federasyonun kesin kararını planlamada etkili olacağını dile getiren Slaven Biliç, "Özellikle kural meselesi çok önemli. Henüz kesinleşmedi. Bazı seçeneklerden bahsediliyor. Bizim hazırlığımız daha az yabancının kullanılabileceği bir kural olacak muhtemelen. Biz mutlaka transfer döneminde aktif olmaya çalışacağız. Birkaç yabancının sözleşmesi bitecek. Ama bu demek değil ki tamamı kulüpten ayrılacak. Bazı oyuncular kulüple gerekli anlaşmayı sağlarsa kalabilirler. Hem Türk hem yabancı oyunculara yöneleceğiz transferde. İsteriz ki bunların tamamı dünya klasmanında olsun, ancak takdir edersiniz ki bu mali konulara bağlı ve pozisyonlara bağlı. Bizim istememiz futbolcunun istemesi ve mali konular önemli. Transfer dönemi için iyi bir hazırlık yapıyoruz" dedi

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...