Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı sonrası ilginç tedavi!

Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı sonrası ilginç tedavi!

GÜNDEM Haberleri

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısına geldiği sırada yumruklu saldırıya uğradı. Yüzü şişen Kılıçdaroğlu'na bozuk 1 TL ile müdahale edildi.

Saldırının hemen ardından yüzü şişen nbsp;CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na bozuk 1 TL ile müdahale edilerek, şişini indirdiler. nbsp;Kılıçdaroğlu nbsp;grup toplantısına girerken, BDP'lilerle el sıkıştığı anda bir şahsın nbsp;yumruklu nbsp;saldırısına uğradı. BDP'li miletvekili Altan Tan ile selamlaşmasının ardından, aradan bir şahıs Kemal Kılıçdaroğlu'na doğru yürüyerek tekmeli-yumruklu saldırıyı gerçekleştirdi. nbsp;Kılıçdaroğlu, dört yumruk darbesi aldı ve nbsp;gözlüğü kırıldı. Partililer araya girdi ve bir süre saldırganı dövdüler.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan ilk açıklama
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Öyle birisi yumruk atacak, biz geri adım atacağız, asla geri adım atmayacağız, inançlarımızdan vazgeçmeyeceğiz" dedi. nbsp;TBMM'de partisinin grup toplantısına giderken kuliste milletvekilleri ile birlikte yürüdüğü esnada yumruklu saldırıya uğrayan ve yüzünden yaralanan Kemal Kılıçdaroğlu, kısa süreli bir tedavinin ardından grup toplantısına geldi. Grup toplantısındaki yaptığı konuşmada saldırı ile ilgili ilk yorumu yapan Kılıçdaroğlu, "Demokrasi yolu engellerle doludur. Bu CHP liderini yapılan ilk saldırı değildir. İsmet İnönü'ye de saldırılar düzenlendi. Ama bir tek hedefimiz var. Bu ülkeye sağlıklı bir demokrasiyi ya getireceğiz, ya getireceğiz. Baskılar ve şiddet bizi engelleyemez. Biz hiç kimsenin önünde diz çökmemiş bir gelenekten geliyoruz. Öyle birisi yumruk atacak, biz geri adım atacağız, asla geri adım atmayacağız, inançlarımızdan vazgeçmeyeceğiz" diye konuştu. nbsp;

SIRRI SAKIK'TAN AÇIKLAMA nbsp;

BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile merhabalaştık. O anda saldırı gerçekleşti. Bizden biri değil" dedi.

SALDIRGANIN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Kılıçdaroğlu'na yumruklu saldırı düzenleyen kişinin adının Orhan Ö. olduğu öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU'NA SALDIRIYA SERT TEPKİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis çatısı altında gerçekleştirilen yumruklu saldırı üzerine siyasilerden, Twitter hesaplarından mesajlar geldi. nbsp;

Söz konusu mesajlar şöyle:

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal: "Demokrasimizin tecelligahı TBMM çatısı altında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum."

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba: "Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu grup toplantımız öncesinde saldırıya uğradı. Sağlık durumu iyi ve haftalık grup konuşması için şuan kürsüde."

CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi: "Genel başkanımıza yumruklu saldırı olmuştur... Demokrasi düşmanları şiddet ortamını oluşturamayacaktır. Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan kişisel çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Biz şiddette karşı, zorbalığa karşı mücadele etmeye devam edeceğiz. Genel başkanımıza yapılan saldırıyı kınıyorum."

İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay: "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na TBMM'de yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın: "Genel Başkanımıza TBMM'de yapılan saldırı hepimize ve özgürlükçü - eşitlikçi demokrasi idealimize yöneliktir. Yılmayız, yıldıramazlar."

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar: "Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı ahlaksızcadır, şerefsiz bir eylemdir, kınıyorum ve geçmiş olsun."

SALDIRGANIN İLK İFADESİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Meclis'te yumruklu saldırıda bulunan kişinin kimliğinin Orhan Övet olduğu belirtildi. Öven, polise verdiği ilk ifadesinde Alperen Ocakları'na üye olduğunu ve Erzurumlu olduğunu belirtti.

ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI nbsp;

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya ilişkin "Demokratik parlamenter sistem içerisinde bu yollar hiçbir zaman tevessül edilecek yollar değildir. Bunları tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Şiddetle, biz bu girişimleri kınıyoruz. Ben bunun için de Sayın Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun diyorum. Ayrıca kendisini de arayıp söyleyeceğim." dedi.

İŞTE O AN - TIKLA İZLE

nbsp;Kemal Kılıçdaroğlu'na saldırı sonrası ilginç tedavi!

Kemal Kılıçdaroğlu kimdir?

Kemal Kılıçdaroğlu (d. 17 Aralık 1948; Ballıca, Nazımiye, Tunceli), Türk siyasetçi ve bürokrat. Daha önce Bağ-Kur ile Sosyal Sigortalar Kurumu'nda genel müdürlük ve Türkiye İş Bankası yönetim kurulu üyeliği yapmıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 22. ve 23. dönem İstanbul milletvekili olarak görev yapan Kılıçdaroğlu, şu anda Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanlığını yapmaktadır.

Özel yaşamı

Selvi Kılıçdaroğlu ile evli olan Kemal Kılıçdaroğlu, ikisi kız biri erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır. Bir yıl Fransa'da görev yapan Kılıçdaroğlu Fransızca bilmektedir

Mal bildirimlerini 2003, 2005, 2007, 2009 ve 2010 yıllarında kamuoyuna açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ocak 2010 itibarıyla kendi üzerine iki konut, bir arsa, üç kooperatif hissesi ve toplam 2.733 TL değerinde 8 tablo kayıtlıdır. nbsp;




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...