Galatasaray'dan Yıldırım Demirören'e cevap!

Galatasaray'dan Yıldırım Demirören'e cevap!

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Galatasaray Felipe Melo ile ilgili açıklamalarda bulunan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören'e sert tepki gösterdi.

Kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, "futbol takımının Fenerbahçe'ye tek bir gol pozisyonu bile vermeden kazandığı haklı galibiyete gölge düşürmek için gerçekleştirilen ve sürpriz olmayan yayınların tebessümle izlendiği" belirtilerek, "Ancak bütün kulüplere eşit mesafede olması gereken federasyon başkanının, bir futbolcumuzla ilgili yaptığı açıklamaları, bulunduğu makam açısından talihsiz bir beyan olarak değerlendiriyoruz. Galatasaray futbol takımı oyuncularından Felipe Melo'nun ceza alması için bağlı federasyon kurullarına adeta yol gösteren ve etki altına almaya çalışan beyanlarını, bir 'Başkan'ın tarafsızlık konumuyla bağdaştıramıyoruz" denildi.
Demirören'in, Melo konusunda, geçmişte Beşiktaş Kulübü'nün Pascal Nouma'yı gönderme şeklinin örnek alınması gerektiği yönündeki ifadelerine de tepki gösterilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Futbolcumuzun maç içinde, etik dışı hiçbir anlam taşımayan, Türkiye ve dünya futbolunda sayısız örnekleri bulunan birkaç saniyelik tepkisini, geçmişte genel ahlaka aykırı eylemi nedeniyle ağır cezalara çarptırılmış bir futbolcuyla kıyaslamasını ise kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. Türk futbolunu Melo'ya verilecek ceza kurtarmaz. Yıllardır Türk futbolunun uluslararası kamuoyunda saygınlığını yeniden sağlayacak kararları veremeyen bir federasyonun başkanının, kulübümüzden bir futbolcumuza ceza verilmesini istemesi, bugüne kadarki davranış ve uygulamalarında ne kadar taraflı davrandığının yeni bir kanıtı ve örneğidir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...