Yüksekova'da gerginlik çıktı!

/ Kaynak: İHA
Yüksekova'da gerginlik çıktı!

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından düzenlenen yürüyüşün ardından gerginlik çıktı.

BDP Yüksekova ilçe Örgütü, karakol yapımlarını protesto etmek için ilçe merkezinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşün ardından Oslo Oteli önüne gelen BDP'liler, burada basın açıklaması yaptıktan sonra dağıldı. Yürüyüşün ardından bir grup öğrenci, Cengiz Topel Caddesi üzerinde tekrar yürüyüş gerçekleştirdi. Çoğu üniformalı olan öğrenciler, sloganlar atarak İhsaniye Camisi önüne kadar geldi. Uyarılara rağmen dağılmayan gruba, Eczaneler Sokağı'nda bekleyen polisler biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Ara sokaklara giren grup, bir müddet sonra Cengiz Topel Caddesi üzerinde tekrar bir araya gelerek polislere taş ve havai fişeklerle karşılık verdi. Gerginlik sırasından atılan gaz bombaları bazı işyerlerine isabet etti. nbsp;Gerginlik nedeniyle esnafın kepenk kapattığı ilçede gerginlik Şemdinli Yolu Caddesi üzerinde devam ediyor. nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...