Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kerry: 'İşin arkasında Rus ajanlar var'

/ Kaynak: İHA
Kerry: 'İşin arkasında Rus ajanlar var'

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, son 48 saat içerisinde Ukrayna'nın doğusunda çıkan olayların arkasında Rus ajanlarının bulunduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, son 48 saat içerisinde Ukrayna'nın doğusunda çıkan olayların arkasında Rus ajanlarının bulunduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi'nde Rusya ve Ukrayna krizi hakkında konuştu. Ukrayna'da son 48 saat içerisinde çıkan olayların arkasında Rus ajanlar ve provokatörlerin bulunduğunu ve görevlerinin burada kaos oluşturmak olduğunu dile getiren Kerry, Rusya'nın bu girişimini bağımsız bir devleti yasadışı ve uygunsuz bir şekilde istikrarsızlaştırma ve yapmacık bir kriz oluşturma çabası olarak nitelendirerek, "Bu kesinlikle kabul edilemez" dedi.

Rusya'nın Doğu Ukrayna'yı istikrarsızlaştırma çabalarına açık bir biçimde müdahil olmasının son derece rahatsız edici olduğunu söyleyen Kerry, "Kırım'da olduğu gibi bir askeri müdahaleye zemin hazırlanmasına kimse kanmamalı ve inanın kimse de kanmıyor" ifadelerini kullandı. "Son 24 saat içerisinde yaşanan kaosa, Rus özel harekât ekipleri ve ajanlarının sebep olduğu açıkça ortadadır. Hatta bazıları tutuklanmış ve ortaya çıkarılmıştır" diyen Kerry, ABD ve müttefiklerinin Rusya'yı 19. yüzyıla ait davranış tarzından sorumlu tutmak için 21. yüzyıl araçlarını kullanmakta tereddüt etmeyeceğini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD ve müttefiklerinin tercihinin, gerginliğin şiddetinin azaltılması ve diplomatik bir çözüme ulaşılması olduğunu defalarca belirttiklerini kaydederken, Rusya'nın, bu tercihin ifade edilmesini uluslararası düzenin herhangi bir ihlali karşısında hiçbir şey yapmadan durmak anlamına gelmekle karıştırmaması gerektiğine dikkat çekti.

Rusya'nın bu tutumunu sürdürmesi durumunda daha kuvvetli yaptırımlarla yüzleşeceğini kaydeden Kerry, "Ancak bu şekilde olmak zorunda değil" diyerek, Rusya'nın, bağımsız bir Ukrayna'nın kurulmasına yardım etmede uluslararası toplumla birlikte çalışma veya daha çok izole edilmekle karşılaşma seçeneği olduğunu söyledi.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...