Gebze'de korkutan yangın!

/ Kaynak: DHA
Gebze'de korkutan yangın!

YAŞAM Haberleri  / DHA

Ahşap palet fabrikasında çıkan yangını söndürebilmek için çevre belediyelerdeki tüm itfaiye arazözleri seferber edildi

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde, hızlı tren hattının bitişiğindeki ahşap palet fabrikasında çıkan yangın büyük korku yaşattı. Bir saatte kontrol altına alınabilen yangını söndürebilmek için çevre belediyelerdeki tüm itfaiye arazözleri seferber edildi.

Yangın İstasyon Mahallesi Çelikoğlu Caddesi üzerinde kurulu, ahşap palet imalatı yapılan İdepa isimli fabrikada saat 19.30 sıralarında başladı. Fabrikanın ortasındaki meydanda yığılı ahşap paletlerin bilinmeyen bir nedenle alev almasıyla başlayan yangın kısa sürede büyüdü ve binlerce palete sıçradı.

Yangın sırasında çıkan dumanlar gökyüzünü kaplarken, alevler de zaman zaman 15-20 metreye kadar yükseldi. Hemen yanında Yüksek Hızlı Tren Hattı bulunan, ayrıca çevresinde de bazı fabrikalar ile kimyasal depoların da bulunduğu ahşap palet fabrikasındaki alevlere önce Gebze, daha sonra Darıca, Çayırova ve Dilovası itfaiyeleri müdahale etti. 15 civarında arazözün müdahale etmesine rağmen, alevler bir saat sonra kontrol altına alınabildi. İtfaiye arazözlerinin su sıkmasına rağmen ahşap paletler tamamen söndürülemedi.

İtfaiye ekipleri paletleri kontrollü bir şekilde yanmaya bırakırken, yangının çevreye yayılmaması için de diğer tesislerde önlem aldı.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...