Mert Aydın cinayetinde flaş gelişme!

/ Kaynak: DHA
Mert Aydın cinayetinde flaş gelişme!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

Kars'ta hunharca öldürülen Mert Aydın'ın cinayet zanlısı olabileceği şüphesiyle kapüşonlu bir kişinin görüldüğü ihbarı polisi alarma geçirdi.

Kars'ta geçtiğimiz pazar günü kaçırıldıktan sonra hunharca öldürülen Mert Aydın'ın cinayet zanlısı olabileceği şüphesiyle kapüşonlu bir kişinin Digor yolu, Bölge Trafik ve Asri Mezarlık civarında görüldüğü ihbarı polisi alarma geçirdi. Bölgede vatandaşların da katılımıyla arama yapılırken, şüphelinin izine rastlanılmadı.

Kars'ta kaçırıldıktan sonra hunharca öldürülen Mert Aydın'ın cinayet zanlısının görüldüğü iddiasıyla polis alarma geçti. Şüphelinin görüldüğü Digor yolu, Bölge Trafik ve Asri Mezarlık civarında vatandaşların da katılımıyla gece saatlerinde arama çalışması başlatıldı. Çevreyi kuşatan polis ekipleri, el feneri, projektör ve cep telefonu ışığıyla şüphelinin saklanabileceği yerleri aradı. Bölgedeki kullanılmayan boş binalar, inşaatlar ve kanal içleri tek tek arandı. Çalışmalar sırasında bazı bölgelerde kapıları aralıklı olan ahırlar da aranırken, ahır sahipleri de aramaya destek verdi. Arazi de yapılan arama çalışmaları sırasında şüphelinin saldırma ihtimali üzerine biber gazı taşındı. Didik didik aranan bölgede şüphelinin izine rastlanılmadı.

Öte yandan şüphelinin arama çalışmasına katılan vatandaşlar, katil yada katillerin bulunması için dua ettiklerini söylediler. Mert Aydın'ın vahşice öldürülmesinden sonra olayın faili olduğu iddiasıyla kapüşonlu bir kişi polis tarafından her yerde aranıyor.

MERT'İN OTOPSİ RAPORU TAMAMLANDI

Kars'ta kaybolduktan sonra ölü bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın otopsisi tamanlandı. İlk rapora göre küçük çocuk, darp edilerek öldürülmeden önce cinsel saldırıya uğradı.

Kars'ta kaybolduktan sonra cesedi bulunan 9 yaşındaki Mert Aydın'ın cinsel saldırıya uğradıktan sonra darp edilerek öldürüldüğü belirlendi.

Mert'in cenazesi otopsi için Erzurum'a gönderildi.

Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan otopsinin ilk raporuna göre, küçük çocuğun önce cinsel saldırıya maruz kaldığı ardından darp edilerek öldürüldüğü tespit edildi.

Polis Mert'in kaybolduğu gün yanında kameralara yakalanan zanlıyı arıyor.

KENTTE GERGİNLİK

Öte yandan kentte bugün, Mert'in ölümüyle ilgili gerginlik yaşandı. Aralarında çocuğun yakınlarının da bulunduğu kalabalık bir grup, cumhuriyet savcısı ile görüşerek soruşturma hakkında bilgi aldı.

Daha sonra valilik önüne giden grup vali Eyüp Tepe ile görüştü. Kalabalık, emniyet binasına da yürümek isteyince polis izin vermedi. Gerginlik, Mert'in amcası ile emniyet müdür yardımcısının devreye girmesiyle sona erdi.

nbsp;Mert Aydın cinayetinde flaş gelişme!


AĞITLARLA UĞURLANDI

Mert'in cenazesi ise yapılan otopsinin ardından toprağa verildi. Cenaze törenine Aydın ailesi ve devlet yetkililerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Anne Aydın, "Seni yakanlar da öyle yansın" şeklinde ağıt yaktı.

Müftü Mehmet Genç'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Mert Aydın, dualar eşliğinde Kars Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi

İstasyon Mahallesi'ndeki Barış Apartmanı'nda oturan 9 yaşındaki Mert Aydın, Faik Bey Caddesi'nde bulunan amcasının iş yerine pazar günü öğleden sonra yemek götürdükten sonra kaybolmuştu.

Mert Aydın'ın cesedi dün akşam saatlerinde Karadağ Mahallesindeki eski bir tabyanın yakınlarında bulunmuştu.

nbsp;Mert Aydın cinayetinde flaş gelişme!


SINIFINDA YAS

Mert Aydın'ın öğrenim gördüğü okulda da yas vardı. Gazi Ahmet Muhtar Paşa İlköğretim Okulu 3-C sınıfında eğitim gören Mert Aydın'ın sınıf arkadaşları Aydın'ın tek başına oturduğu sırasına karanfil bıraktı. Öğrencilerden bazıları üzüntü nedeniyle okula gelmezken bazıları da sınıf arkadaşları için kalpli şekiller çizerek onun için şiirler yazdı.

GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...