Adana'da gözaltına alınan polisler adliyede

Adana'da gözaltına alınan polisler adliyede

GÜNDEM Haberleri

Adana'da yasa dışı telefon dinleme iddiaları ile ilgili gözaltına alınan 8 polis, bu sabah adliyeye sevk edildi.

Adana'da yasa dışı telefon dinleme iddiaları ile ilgili gözaltına alınan aralarında eski Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin ile Şube Müdürü Ertuğrul Yetkin'in de bulunduğu 8 polis, bu sabah adliyeye sevk edildi.

Gözaltındaki 2. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Bilgin, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Yetkin ile aralarında bir komiserin de bulunduğu daha önce istihbarat şubesinde görev yapmış 1'i kadın, 1'i emekli 6 polisin cumhuriyet savcılığınca ifadelerinin alınmasına başlandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri dün sabah 17 Aralık operasyonundan sonra İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinden alınıp Sosyal Hizmetlerden ve Polisevi'nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atanan ve daha sonra buradan da Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen İsmail Bilgin ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden alınıp Hassas Noktaları Korumalar Şube Müdürlüğü'ne atanan Ertuğrul Yetkin ile 1 komiser ve 5 polis memurunun evine baskın yaptı. Bu polisler gözaltına alınırken evlerinde de arama yapıldı.

KAPI AÇILMAYINCA BAŞKA ARABAYA BİNDİRİLDİLER
Gözaltına alınan polisler Adana Emniyet Müdürlüğü'nde bir gün sorgulandıktan sonra bu sabah Adana Adli Tıp Kurumu'na getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından getirilen polisler, kontrolün ardından minibüslere bindirilerek Adana Adliyesi'ne götürülmek istendi. Ancak polislerin bindirilmek istendiği bir ekip arabasının kapıları açılmadı. Görevli polisler bir süre uğraşmalarına rağmen aracın kapısını açamayınca, gözaltındaki polisler başka bir araçla götürüldü.

CASUSLUK SORUŞTURMASI
Adana'da 19 Ocak günü Suriye'ye giden MİT'e ait TIR'ların aranmasının 'paralel yapının' organizasyonu olduğu iddia edilmiş, kapatılan özel yetkili mahkeme savcıları ile jandarmada bazı subaylar kısa sürede başka görevlere ve illere atanmıştı.
MİT'e ait TIR'ların aranmasıyla ilgili 'casusluk soruşturması' başlatılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...