İspanya'nın reddettiği Katalanlar 'acısız' yollar arayacak

/ Kaynak: AA
İspanya'nın reddettiği Katalanlar 'acısız' yollar arayacak

DÜNYA Haberleri  / AA

İspanyol meclisinin, Katalonya'nın referandum talebini reddetmesi üzerine, özerk yönetim başkanı Artur Mas, "Acısız, farklı yasal yollar arayacağız" dedi.

İspanyol meclisinin, Katalonya'nın referandum talebini reddetmesi üzerine, özerk yönetim başkanı Mas'tan açıklama geldi.

Katalonya özerk yönetim hükümetinin başkanı Artur Mas, İspanyol meclisinin referandum talebini reddetmesi üzerine konuştu. Mas'ın, 9 Kasım'da bağımsızlık yanlısı referanduma gitmek için yaptıkları talebin reddedilmesinin ardından kısa bir açıklama yaptı.

Barcelona'daki Katalonya özerk yönetim başkanlığı binasında soru almadan değerlendirmede bulunan Mas, "Bu bir son değil. Referandumu gerçekleştirmek için acısız, farklı yasal yollar arayacağız. Bugün yeni bir fırsat kaçtı. Zaman, onların hata yaptığını gösterecektir" dedi.

Mas, "Müzakere etmek istiyorduk ve bu yüzden Madrid'e gittik. Ancak Katalanların uzattığı eli sıkmadılar. Katalanların talebi, İspanyol meclisinin çoğunluğu tarafından karşılık bulmadı. Hiçbir anlaşmaya yanaşmadılar. İspanyol hükümeti ve siyasi partilerin tavırları değişirse Katalanların eli onlara uzanmaya devam edecektir" ifadesini kullandı.

Artur Mas, İspanyol meclisindeki tartışmada Katalonya'nın referandum talebine destek verip "evet" oyu kullanan Bask, Galisya ve Kanarya Adaları özerk yönetimlerinde faaliyet gösteren milliyetçi partilerin temsilcilerine teşekkür etti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...