'MIT Yasası' kaldığı yerden devam

'MIT Yasası' kaldığı yerden devam

GÜNDEM Haberleri

Yerel seçimler sebebiyle rafa kaldırılan yasa değişikliği bugün Meclis'in bir numaralı gündemi.

Seçimler sebebiyle ertelenen MİT'le ilgili yasa değişikliğinin görüşmeleri bugün Meclis Genel Kurulu'nda başlayacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de endişelerini giderecek şekilde teklif üzerinde bazı değişikler öngörülüyor. Bu değişikliklerden bazıları şöyle: MİT'in görev ve yetkileri arasında sayılan 'Dış güvenlik, terörle mücadele ve milli güvenliğe ilişkin konularda Bakanlar Kurulunca verilen her türlü görevi yerine getirmek' ifadesinden 'Her türlü' ifadesi çıkıyor. nbsp;
MİT mensuplarının istihbarat faaliyeti için, bazı davalarla ilgili ifade tutanaklarına, bilgi ve belgeye ulaşma yetkisinde sınırlamaya gidiliyor.
MİT mensupları cezaevlerindeki tutuklu ve hükümlülerle bizzat görüşebileceği gibi bu görüşmeleri başkalarına da yaptırabilecek. Kulislerde bu değişikliğin, BDP'lilerin sık sık gündeme getirdiği İmralı görüşmelerinin yasal zemine oturtulmasına yönelik taleplerini de karşılayabileceği belirtiliyor.
MİT mensupları ile ailelerinin kimliklerinin ifşa edilmesi durumunda 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası verilecek.
Yücel Kayaoğlu ANKARA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...