Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ukrayna'da halk sokakta, vekiller kürsüde birbirine girdi

Ukrayna'da halk sokakta, vekiller kürsüde birbirine girdi

DÜNYA Haberleri

Ukrayna'da Rusya yanlıları ile karşıtları birbirine girerken, parlamentoda da milletvekilleri yumruk yumruğa kavga etti.

Ukrayna, ülkenin doğusundaki üç şehirde başlayan isyanı sona erdirmek için askeri operasyon başlattı. Ukrayna Güvenlik Servisleri'ne (SBU) bağlı güvenlik güçleri, karargahlarını işgal eden Rusya yanlısı silahlı militanları binadan çıkardı. Ukrayna güvenlik güçleri, direnen bazı militanlara karşı güç kullanırken, Harkiv'de başlatılan askeri operasyonda 70 kişi gözaltına alındı. Rusya yanlıları ile karşıtlarının üç şehirde zaman zaman kavga ettiği bildiriliyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise Kiev yönetimini "askeri operasyonları durdur, aksi takdirde Ukrayna'da iç savaş yaşanabilir" açıklamasıyla tehdit etti. Bu arada önceki gün ilan edilen sözde Donetsk Cumhuriyeti'nin ömrü bir gün oldu. Ayrılıkçı grup 11 Mayıs'ta referanduma gitme kararından vazgeçtiklerini duyurdu. Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Destçitsya tansiyonun yükselmesi durumunda, Kırım'dan farklı olarak Kiev yönetiminin daha sert önlemler alabileceği uyarısında bulundu. Öte yandan Ukrayna parlamentosu Rada'da Komünist Partisi lideri Peter Simonenko kürsüye çıkarak, "Bir ay önce milliyetçi göstericiler Kiev'de daha kanlı biçimde yönetimi devirmedi mi? Şimdi Harkiv, Lugansk ve Donetsk'te barışçıl yoldan hakkını arayanlara bölücü diyorsunuz. Asıl bölücü ve Rusya'nın oyununa alet olan sizlersiniz" dedi. Milliyetçi Svoboda delegeleri kürsüye koşarak Simomenko'yu yaka paça aşağı indirdi. Kürsünün yanına gelen kadınlı erkekli 50'ye yakın vekil birbirine girdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...