Trabzonspor'da Henrique'den altın sezon!

/ Kaynak: AA
Trabzonspor'da Henrique'den altın sezon!

SPOR Haberleri  / AA

Henrique, bu sezon lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde attığı gollerle önceki iki sezonun üzerinde bir performans sergileyerek takımında altın sezonunu yaşıyor

Belçika'nın Westerlo takımında 18 gol atarak gol krallığı yarışını 3'üncü sırada tamamladıktan sonra Trabzonspor'a transfer edilen, 2011-2012 sezonunda ligde 2, UEFA Avrupa Ligi'nde 1 gol, geçen sezon ise ligde 4 gol atarak toplam 7 gol ile beklentileri karşılayamayan Brezilyalı oyuncu, şimdiden önceki iki sezondan 9 gol daha fazla kaydetti. Trabzonspor'da eleştiriler alan ve geçen sezon devre arasında Belçika'nın Standart Liege ile Portekiz'in Sporting Lizbon takımlarına yönetim kurulunun izin vermemesiyle son anda transferi gerçekleşmeyen Brezilyalı futbolcu, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 8, ligde de 8 gol olmak üzere toplam 16 gol kaydederek takımının en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor.
- Gol attığı maçlarda 18 puan
Geçen sezon ligde attığı 4 golü ikiye katlayan Henrique'nin bu sezon gol kaydettiği maçlarda bordo-mavililer 18 puan kazandı.
Karadeniz ekibi, Henrique'nin gol attığı maçlarda Kardemir Karabükspor, Kayserispor ve Eskişehirspor'u 1-0, Elazığspor ve Sivasspor'u 'u 4-0, Gençlerbirliği'ni 3-0 mağlup etti. Kasımpaşa ve Gençlerbirliği'ne ise 3-2 yenildi.
- Avrupa katkısı
Henrique, tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalma başarısı gösterdikten sonra 2. tura yükselen Trabzonspor'a Avrupa'da da önemli katkı sağladı. UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda Derr City, Dinamo Minsk ve Kukesi maçlarında goller atan Brezilyalı oyuncu, takımının gruplara çıkmasında önemli rol oynadı. Henrique, grupta da Lazio maçında fileleri havalandırdı.
- Henrique'nin bu sezon golleri
Henrique'nin bu sezon UEFA Avrupa Ligi ön eleme turu ve ligde attığı goller şöyle:
Trabzonspor-Derry City (4-2)........................: 1 gol
Derry City-Trabzonspor (0-3)........................: 2 gol
Dinamo Minsk-Trabzonspor (0-1).................: 1 gol
Kukesi-Trabzonspor: (0-2)............................: 1 gol
Trabzonspor-Kukesi (3-1).............................: 2 gol
Trabzonspor-Kardemir Karabükspor (1-0)....: 1 gol
Kayserispor-Trabzonspor (0-1).....................: 1 gol
Trabzonspor-Lazio (3-3)...............................: 1 gol
Kasımpaşa-Trabzonspor (3-2)......................: 1 gol
Trabzonspor-Elazığspor (4-0).......................: 1 gol
Gençlerbirliği-Trabzonspor (3-2)..................: 1 gol
Trabzonspor-Eskişehirspor (1-0)..................: 1 gol
Sivasspor-Trabzonspor (0-4).......................: 1 gol
Trabzonspor-Gençlerbirliği (3-0)..................: 1 gol

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...