Obama'nın acı günü

/ Kaynak: AA
Obama'nın acı günü

DÜNYA Haberleri  / AA

Obama'nın, Boston'da yıllarca yaşadışı olarak kaldıktan sonra sığınma talebi kabul edilen halası Onyango, Massachusetts eyaletindeki bir hastanede öldü.

ABD Başkanı Barack Obama'nın, Boston'da yıllarca yaşadışı olarak kaldıktan sonra 2010 yılında sığınma talebi kabul edilen halası Zeituni Onyango, Massachusetts eyaletindeki bir hastanede öldü. Avukatı Margaret Wong, Boston'da kanser ve solunum yetmezliğinden tedavi gören Onyango'nun 61 yaşında hayata veda ettiğini açıkladı. Kenya'dan ABD'ye 2000 yılında gelen Onyango'nun sığınma talebi, 2004'te reddedilmişti. Yasadışı olarak ülkede kalmaya devam eden Onyango, Boston'da devletin geçim sıkıntısı çekenler için yaptırdığı konutlarda yaşıyordu. Başkan Obama'nın babasının üvey kız kardeşi olan Onyango'nun durumu, 2008'deki devlet başkanlığı seçiminden önce gündeme getirilmişti. Onyango'nun sığınma talebi ancak 2010'da kabul edilmişti. Dosyasını inceleyen yargıç, Onyango'nun Kenya'ya dönmesi durumunda Obama ile ilişkisi nedeniyle tehlikede olacağına hükmetmiş ve sığınma talebini kabul etmişti.

Obama'nın acı günü

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...