Heyecan dorukta! Süper Lig için son düzlük

/ Kaynak: AA
Heyecan dorukta! Süper Lig için son düzlük

SPOR Haberleri  / AA

İlk 2 ekibin doğrudan Süper Lig'e yükseleceği, 4 takımın ise play-off oynayacağı PTT 1. Lig'de İstanbul B.Belediyespor son 4 haftaya avantajlı giriyor.

İlk 2 ekibin doğrudan Süper Lig'e yükseleceği, diğer 4 takımın ise play-off oynayacağı PTT 1. Lig'de 69 puanlı İstanbul Büyükşehir Belediyespor son 4 haftaya avantajlı giriyor.

Teknik direktör Cihat Arslan yönetimindeki İstanbul Büyükşehir Belediyespor, son 4 haftaya 69 puanla en yakın rakipleri Orduspor ve Balıkesirpor'un 5'er puan önünde lider girdi. Süper Lig'e direkt yükselmek için avantajlı konumda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, kalan 4 haftanın 3'ünde düşme hattındaki rakiplerle mücadele edecek.

İlk 2 ekibin direkt Süper Lig'de mücadele etmeye hak kazanacağı ligde İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un yanı sıra 64'er puanlı Orduspor ve Balıkesirspor ile 62 puanlı Ankaraspor, ilk 2 sıra için daha avantajlı konumda bulunuyor. Bu takımlardan aynı puana sahip Orduspor ile Balıkesirspor'un sezon sonunda olası puan eşitliği halinde Balıkesirspor, Orduspor'u geride bırakacak

Bu 4 takımı Samsunspor (58) ve Mersin İdmanyurdu (56) izlerken, 7. durumdaki Manisaspor, kalan 4 haftada bu takımlardan birini geçip play-off'ta yer almaya çalışacak.

- Son 4 haftalık süreç

PTT 1. Lig'de son 10 sezona bakıldığında bitime 4 hafta kala ilk 2 sırada yer alan 20 ekipten 18'i sezon sonunda doğrudan Süper Lig'e çıkmayı başardı. 2005-2006 sezonunda Altay, 2007-2008 sezonunda ise Sakaryaspor son 4 haftaya ilk 2 sırada girmesine rağmen sezon sonunda doğrudan Süper Lig'e çıkamadı.

Ligde 10 sezonda bitime 4 hafta kala lider durumda bulunan 10 ekibin hepsi doğrudan Süper Lig'e yükselmeyi başarırken, 4 takım liderlik yerine ligi 2. sırada bitirdi.

- Kalan maçlar

Ligde play-off ve ilk 2 yarışı içinde olan 7 ekibin kalan maçları şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediyespor (69): Boluspor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (D), 1461 Trabzon, Balıkesirspor (D)

Orduspor (64): Samsunspor, Bucaspor (D), Ankaraspor, Şanlıurfaspor (D)

Balıkesirspor (64): Karşıyaka (D), Manisaspor, Kahramanmaraşspor (D), İstanbul Büyükşehir Belediyespor

Ankaraspor (62): Adanaspor (D), Mersin İdmanyurdu, Orduspor (D), Karşıyaka

Samsunspor (58): Orduspor (D), Karşıyaka, Manisaspor (D), Kahramanmaraşspor

Mersin İdmanyurdu (56): Bucaspor, Ankaraspor (D), Şanlıurfaspor, Adanaspor (D)

Manisaspor (50): 1461 Trabzon, Balıkesirspor (D), Samsunspor, Bucaspor (D)

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...