Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beşir Atalay: 'Seçim kampanyamız dört dörtlüktü'

Beşir Atalay: 'Seçim kampanyamız dört dörtlüktü'

Politika Haberleri

AK Partili Beşir Atalay, AK Parti'nin 2014 seçim kampanyasının dört dörtlük bir kampanya olduğunu belirterek, "Çok mükemmel bir kampanya yürüttük" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti'nin 2014 seçim kampanyasının dört dörtlük bir kampanya olduğunu belirterek, "Bugüne kadar yürüttüğümüz kampanyalardan tecrübelerimiz var, bu çok olgun bir kampanyaydı. Televizyon reklamları, onların konusu, sıralaması, gazete, sosyal medya ilanları, mitinglerimiz, bütün illeri ayrı ayrı çalışan raporlarımız bütün bunlara baktığımızda çok mükemmel bir kampanya yürüttük" dedi.

Beşir Atalay, AK Parti Seçim Strateji Toplantısı için AK Parti Genel Merkezine gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Toplantıda seçim sonuçlarının analiz edileceğini, seçim kampanyası boyunca haftada iki defa bir araya gelen kampanya strateji ekibinin analizlerinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını ifade eden Atalay, "Her kampanyadan dersler alıyoruz, AK Parti'nin 2014 seçim kampanyası dört dörtlük bir kampanyadır. Bugüne kadar yürüttüğümüz kampanyalardan tecrübelerimiz var, bu çok olgun bir kampanyaydı. Televizyon reklamları, onların konusu, sıralaması, gazete, sosyal medya ilanları, mitinglerimiz, bütün illeri ayrı ayrı çalışan raporlarımız bütün bunlara baktığımızda çok mükemmel bir kampanya yürüttük" dedi.

AK Parti'nin "pozitif bir kampanya" yürüttüğünü, muhalefetin de eleştiriye dayalı "kara kampanya" ya da "negatif kampanya" türünde bir stratejiyi belirlediğine işaret eden Atalay, liderlerin mitinglerinin bir psikiyatri profesörü tarafından analizinin yapıldığını bildiğini, bu konuda haberlerin basında yer aldığını anlattı. Atalay, "Kim ne kadar pozitif ifadeler ve veriler kullandı, kim ne kadar negatif kampanya yaptı. Profesör 8 ayrı mitingi, Başbakanımızın ve ana muhalefet genel başkanının izlemiş. Vizyon, plan, proje, icraat kavramlarını Başbakanımız diyelim ki 60 civarında, ana muhalefet liderinde 8 civarında kullanmış gibi" ifadelerini kullandı.

Atalay, muhalefetin seçim kampanyasında paralel yapının ürettiği ses kayıtlarını, telefon dinlemelerini kullandığını belirterek, bunların analiz edilesi, üniversitelerin ilgili kürsülerinde çalışılması gerektiğini söyledi.

Beşir Atalay, bir soru üzerine bugünkü toplantıda cumhurbaşkanlığı seçiminin ele alınmayacağını, sadece seçim analizlerinin yapılacağını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dün Meclis'te yapılan saldırıya ilişkin soruya da Atalay, şöyle yanıt verdi:

"O konuda herkes söyleyeceğini söyledi. O herkesi üzen, tatsız bir şey. Herhalde bu konularda daha iyi tedbirlerin alınması gerekiyor. Emniyet üzerine çalışıyor, bizim söyleyeceğimiz çok şey yok. Hiçbir şekilde böyle bir şey tasvip edilemez. Kampanya ortamında, seçim kampanyası biraz da tonu yüksekti ama seçim kampanyası sürecinde hiçbir mitingde, yerde üzücü bir olay olmadı. Hükümet olarak seçimin güvenliğini çok iyi sağladık. Sayımla ilgili bazı yerlerde taşkınlıklar olsa da seçime gölge düşürecek, hiçbir liderin mitingini rahatsız edecek hiçbir olay olmadı. Ama seçimin hemen ertesinde, ilk grup toplantılarının olduğu gün böyle bir şey olması hepimizi üzmüştür. Hepimiz tabii Sayın Genel Başkana olan bu tutumu kınıyoruz, Başbakanımız da hepimiz de geçmiş olsun dileklerimizi ilettik."

-"Çözüm sürecindeki kararlılığımız sürüyor"

Başbakan Yardımcısı Atalay, seçimin ardından yeni bir demokratikleşme paketi olup olmayacağı sorusu üzerine de "Çözüm sürecindeki kararlılığımız sürüyor. Çözüm sürecinin faydalarını gördük, bugünkü analiz sonuçlarımızdan birisi de odur. Güneydoğu'da vatandaşlarımızın şiddetten ziyade siyasetin sorun çözeceğine inancı artmıştır, bizim de Güneydoğu'da oylarımız çok artmıştır, orada sadece BDP ve AK Parti yarışmıştır" dedi.

Çözüm süreci ve demokratik siyasetin hakim kılınmasının, şiddeti önleyici en önemli çare olduğuna vurgu yapan Atalay, "Bizim de hedefimiz odur, o konuda çalışmalarımız var, onlar devam edecek, oradaki kararlılığımızda en küçük bir tereddüdümüz yok, ama bu sürecin kendine has özellikleri, kuralları, hassasiyetleri var çok dikkatli yürütmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...