Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ziyareti

/ Kaynak: İHA
Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ziyareti

Politika Haberleri  / İHA

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulunan Mustafa Sarıgül, "Demokrasi adına yüz kızartıcı bir olaydır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulunan CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Sarıgül, "Demokrasi adına yüz kızartıcı bir olaydır. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten de dileğimiz TBMM'de güvenlik zafiyetinin olmaması lazım. Özellikle grup toplantılarının gerçekten bir miting havasında geçmesi doğru bir olay değildir" dedi.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sarıgül, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Ziyaret sonrası gazetecilere açıklama yapan Sarıgül, "TBMM'de milletvekilliği yapan, başkanlık divanında görev alan arkadaşınız olarak dün Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan olayı bütün Türkiye kınadı. Demokrasi adına yüz kızartıcı bir olaydır. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten de dileğimiz TBMM'de güvenlik zafiyetinin olmaması lazım. Özellikle grup toplantılarının gerçekten bir miting havasında geçmesi doğru bir olay değildir. Bu konuyu başlatan iktidar partisidir. O nedenle TBMM'de yeni bir düzenleme yapılması şarttır. Dünyanın hiçbir noktasında kaba kuvvetle fikirler susturulamaz. Dünyanın hiçbir noktasında kaba kuvvetle hiçbir olay engellenemez. Biz bütün Türkiye'de barışın olmasını, demokrasinin olmasını, bireylerin özgür olmasını arzu ediyoruz. O nedenle dünkü bu olayı tekrar bir kez daha kınıyorum. Parlamento çatısı altında böyle bir olayın cereyan etmesi dünya kamuoyunda da, ülkemiz açısından da son derece negatif bir olay olmuştur. O nedenle bu tip olayların bir daha olmaması için gerekli tedbirlerin alınmasını şart olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

Genel Başkan ile çok güzel bir görüşmelerinin olduğunu kaydeden Sarıgül, "Kendisinin olaydan sonra o sakinleştirici konuşması da toplumda gerginliği önlemiştir" dedi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...