Endonezya genel seçimleri sonuçlandı

/ Kaynak: AA
Endonezya genel seçimleri sonuçlandı

DÜNYA Haberleri  / AA

Hızlı sayım sonuçlarına göre, Endonezya Demokratik Mücadele Partisi seçimi kazandı.

Endonezya'da bugün yapılan genel seçime ilişkin hızlı sayım sonuçları, Endonezya Demokratik Mücadele Partisi'nin (PDI-P) seçimin galibi olduğunu gösteriyor.

ABD'nin başkenti Washington'daki Uluslararası ve Stratejik Araştırmalar Merkezi (CSIS), resmi sonuçların 1 ay sonra açıklanacak olmasına karşın oy verme merkezlerindeki kayıtlı 186 milyon oy arasından rastgele örnekleme yoluyla yapılan sayımlara göre PDI-P'nin seçimi kazandığını duyurdu.

CSIS'nin açıklamasına göre, tamamlanan "hızlı sayıma" göre oyların 19,2'sini alan PDI-P seçimden birinci parti olarak çıkarken, Golkar partisi yüzde 12,8 ve Büyük Endonezya Hareketi Partisi yüzde 10,2 oy aldı. İktidardaki Demokratik Parti'nin ise yüzde 7,7 ile seçimden dördüncü parti olarak çıktığını işaret eden kuruluş, alınan sonuçlara göre ilk üçe giren partilerin temmuz ayında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimine aday göstermesinin beklendiğini kaydetti.

Cakarta'daki Endonezya Araştırma Enstitüsü adlı anket şirketiyse oyların yüzde 12,5'ini kazanan Demokratların seçimden üçüncü parti çıktığını açıkladı. Kurumun açıkladığı rakamlara göre PDI-P yüzde 18,5 ile seçimin galibi olurken, Golkar yüzde 16,5 ile ikinci, Büyük Endonezya Partisi de yüzde 12 ile dördüncü parti oldu.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...