Anadolu'da Fener Avrupa'da Cimbom

Anadolu'da Fener Avrupa'da Cimbom

SPOR Haberleri

Bilyoner.com İstanbul anketinde ortaya ilginç sonuçlar çıktı.

* Anadolu yakasında F.Bahçe'nin, Avrupa yakasında G.Saray'ın taraftar sayısı daha fazla nbsp;
* İlçe sayısında G.Saray'ın üstünlüğü var. Cimbom 39 ilçenin 20'sinde fazla sayıda taraftara sahip
* Toplamda F.Bahçe birinci takım, onu yüzde 1 farkla G.Saray izliyor. Beşiktaş İstanbul genelinde üçüncü
* Takımlar kendi kalelerinde (semtlerinde) güçlü. Taraftar sayısında 4. olan Trabzonspor barajı geçti


Bilyoner.com'un İstanbul'da yaşayan 850 bin üyesinin bilgilerinden hazırladığı taraftar haritasına göre, Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki tarihi rekabet taraftar sayısında da devam ediyor. Site üyelerinin yüzde 37'si Fenerbahçe, yüzde 36'sı Galatasaray, yüzde 20'si Beşiktaş, yüzde 4'ü ise Trabzonspor taraftarı. 39 ilçeden 20'sinde G.Saray taraftarının yüzdesi daha yüksek olsa da genel toplamda F.Bahçeli taraftarların sayı olarak çok az bir farkla üstünlüğü bulunuyor.
İki yakada iki farklı ses
İstanbul'un iki yakası bazında bakıldığında, Anadolu Yakası'nda F.Bahçe'nin, Avrupa Yakası'nda ise G.Saray'ın üstünlüğü var. Anadolu Yakası'ndaki 295 bin Bilyoner.com üyesinin yüzde 39'u F.Bahçe'yi, yüzde 36'sı G.Saray'ı, yüzde 20'si ise Beşiktaş'ı destekliyor. Avrupa Yakası'nda yaşayan 555 bin üyeden G.Saray'ı destekleyenlerin oranı yüzde 36 olurken, F.Bahçe taraftarlarının oranı yüzde 35'i, BJK taraftarlarının oranı yüzde 20'yi buluyor.
İlçelere göre dağılımı nbsp;
Anadolu Yakası'ndaki 14 ilçeden 10'unda Fenerbahçe taraftarının daha fazla olduğu görülüyor. Beykoz, Şile, Üsküdar, Kadıköy, Maltepe, Ataşehir, Kartal, Tuzla, Sancaktepe ve Adalar'ın tümünde F.Bahçe taraftarının oranı yüzde 35'in üstüne çıkarken, Çekmeköy, Sultanbeyli, Tuzla ve Ümraniye'de G.Saraylı taraftarın çoğunlukta olduğu görülüyor. nbsp;Avrupa Yakası'nda ise 25 ilçenin 16'sında G.Saray, 8'inde F.Bahçe ve 1'inde BJK taraftarı çoğunlukta. G.Saray taraftarlarının çoğunlukta olduğu ilçeler Çatalca, Arnavutköy, Büyükçekmece, Esenyurt, Başakşehir, Şişli, Beyoğlu, Bahçelievler, Fatih, Bağcılar, Esenler, Güngören, Bayrampaşa, Sarıyer, Eyüp ve Bakırköy olarak sıralanıyor. Bu ilçelerin tümünde G.Saray taraftarının oranı yüzde 35'e eşit ya da üzerinde. nbsp;
Kartal kalesinde güçlü
Bilyoner.com'un verilerine göre, üç büyüklerin kaleleri olarak bilinen ilçelerdeki taraftar oranları beklendiği gibi şekilleniyor. Beşiktaş'ta yaşayan üyelerin yüzde 47'sinin desteklediği takım Beşiktaş olarak görünürken, G.Saray'ın oranı yüzde 27, F.Bahçe'nin oranı ise yüzde 24 seviyesinde bulunuyor. Kadıköy'de yaşayan üyelerin yüzde 47'si Fenerbahçe'yi desteklerken, ilçedeki G.Saraylı taraftar oranı yüzde 29'u, BJK'lilerin oranı yüzde 18'i buluyor. Şişli'de ise sarı-kırmızılı taraftar oranı yüzde 40 iken, F.Bahçe yüzde 35, BJK yüzde 21 olarak sıralanıyor. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...