Galatasaray'da kemar sıkma vakti

Galatasaray'da kemar sıkma vakti

SPOR Haberleri

Sarı-kırmızılılar gelir kalemindeki düşüşün ardından başta futbol olmak üzere tüm branşlarda daha ölçülü hareket etmek zorunda kalacak.

Galatasaray'ın Nisan ayı olağan Divan Toplantısı'nda 2013 mali bütçesinin üyelere sunumu yapıldı. 2014 bütçesinde ise gelirlerin 30 milyon lira azaldığı dikkat çekerken, giderler de buna bağlı olarak 13 milyon lira düştü. Yüzde 17 gerileyen gelirlerin ardından Galatasaray artık kemer sıkma politikasını gündemine almak zorunda. Sarı-kırmızılılar gelirlerdeki bu düşüşün ardından artık başka futbol olmak üzere tüm branşlarda daha ölçülü hareket edecek. Sarı-kırmızılı kulüp özellikle transferde yüksek bütçeli transferler yaparsa UEFA'nın finansal kriterlerine takılıp Avrupa kupalarına katılamama riski ile karşı karşıya kalacak. Bu arada Galatasaray, 2013 yılında (futbol hariç) 168 milyon TL gelir elde ederken 151 milyon TL gidere imza attı. Böylece 2012-13 sezonu 17 milyon lira gelir ile kapatıldı.
Finansal kriter uyarısı
nbsp;Zararın en fazla düzeyde olduğu branş ise 7 milyon lira ile Galatasaray Erkek Basketbol takımı oldu. nbsp;Divan Kurulu Üyesi Murat Ece, "Geçen seneki gelirleri 368 milyon. Bu gelirlerin yüzde 47 daha fazlasının harcandığını gösterir. UEFA'nın finansal kriterleri var. Öz kaynakları 176 milyon eksi olan, 175 milyon zarar eden bir kulübüz" dedi. Hayri Kozak ise "Başkanımız riski 115 milyon dolar olarak açıklıyor, 31 futbolcunun değeri ise 165 milyon dolar. Hangi finansal kuruma 31 futbolcunun sözleşmesini koyup 'elimde 165 milyon dolar varlık var, kredi verin' deseniz vermezler" diye konuştu. Yönetici Mete Ekiz, "Oyuncu değerlerini 165 milyon dolar olarak gösterdiğimiz doğru. Bu rakamlar Transfermarkt'a göre yapıldı. Ancak borçlardan bunu düşmedik" şeklinde konuştu.


nbsp;Galatasaray'da kemar sıkma vakti

Ünal Aysal: Kenetlenmeliyiz
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'dan camiaya net mesaj. Mali Genel Kurulda 95 yılından bu yana disiplin cezası bulunan üyelerin affedilmesi maddesini "İade-i itibar" olarak yorumlayan Adnan Polat ve idarecilerine Başkan Ünal Aysal'dan yanıt geldi. Sarı-kırmızılıların 1 numaralı ismi, "Biz bu çağrıyı Adnan Polat için yapmadık. Bazı nedenlerden dolayı üyeliklerinde sorun bulunan birçok Galatasaraylıyı camiaya kazandırma düşüncesindeyiz. Bununla Galatasaray camiasını yeniden birleştirici, kucaklayıcı anlayışı getirmek hedefindeyiz" diye konuştu.

'Erken seçim istiyoruz' kavgası nbsp;

Divan Üyesi Abdullah Tirali, Başkan Ünal Aysal'a erken seçim çağrısında bulundu. Tirali, "Siz zaten seçim olsa aday ve rakip çıkmaz diyorsunuz. Gelin seçim yapalım. Mali genel kurul öncesi 'Ben teammüleri bozmayacağım' deyin. Sizler pazar günü bir şeyler soracaksınız biz de soracağız" dedi. Bunun üzerine Başkan Yardımcısı Ümit Özdemir, Tirali'ye "Siz kim oluyorsunuz, bizler diyorsunuz" dedi. Tiralı, "Biz Galatasaray'ız gücümüzü Galatasaray'dan alıyoruz" nbsp;ifadesiyle ortam gerildi. Salondaki üye ve yöneticilerin isteği üzerine Tirali, teşekkür dahi edemeden kürsüden indirildi.

Selçuk İnan ve Drogba idmanda
Galatasaray deplasmanda Sivasspor ile oynayacağı mücadelenin hazırlıklarına devam etti. Antrenman fiziksel çalışmayla başlarken daha sonra pas ve pres çalışması gerçekleştirildi, sarı-kırmızılılar günü taktik çalışmayla noktaladı. Selçuk İnan ve Didier Drogba antrenmanın tamamında takımla beraber çalışırken, Ceyhun Gülselam düz koşulara başladı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...