Tuba Büyüküstün: 'İlk işim Soma'

Tuba Büyüküstün: 'İlk işim Soma'

MAGAZİN Haberleri

Türkiye ve yurt dışındaki çocuklar için elinden geleni yapacağını söyleyen Büyüküstün, "Soma'daki çocukları en kısa zamanda ziyaret edeceğim" dedi.

Bütün dünyada çocuk hakları için mücadele eden UNICEF'in Türkiye'deki 'İyi Niyet Elçisi' Tuba Büyüküstün oldu. Büyüküstün, "Anne olarak, her şeyden önce bir insan olarak UNICEF'in 'İyi Niyet Elçisi' olmak benim için büyük bir onur. Bugünden itibaren çocukların haklarının korunması ve iyileştirilmesi, olağanüstü hallerde çocuklara yardımla ilgili çalışmalar yapacağım" diye konuştu. Soma'da yaşanan faciadan dolayı çok büyük üzüntü içinde olduğunu ifade eden Büyüküstün, "İnsanoğlu her zaman afetin, olağanüstü bir savaşın ortasında olabiliyor. Ve bu savaşlardan en çok çocuklar etkileniyor. Biz bu durumlarda geleceğin yetişkinleri olarak çocuklarımızı koruma altına almalıyız. Bu yüzden Türkiye'deki Suriyeli ve Soma'daki çocuklarımız için UNICEF olarak bir plan, program çerçevesinde birtakım çalışmalar yapacağız. UNICEF'in Soma'daki çocuklar için bir projesi var. Bu projeyle birlikte en kısa zamanda Soma'daki çocukları ziyaret edeceğim" dedi.
Şengül Karakış İSTANBUL İHA



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...