Tavan fiyat uygulaması kalktı benzin yeniden 5 TL'yi aştı

Tavan fiyat uygulaması kalktı benzin yeniden 5 TL'yi aştı

Ekonomi Haberleri

Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'nun (EPDK) akaryakıtta tavan fiyat uygulamasını sonlandırmasının hemen ardından benzin ve motorine zam geldi.

Tavan fiyat uygulamasının son günü olan 21 Mayıs için EPDK, benzin fiyatını 4.98, motorin fiyatını da 4.30 olarak belirlemişti. Ancak akaryakıt dağıtım şirketleri, dün benzin ve motorinin satış fiyatlarına litrede 3 ile 9 kuruş arasında zam yaptı. Yapılan fiyat değişikliğiyle 95 oktan kurşunsuz benzinin litresi Ankara'da 5.03-5.08, İzmir'de 5.03-5.09, İstanbul'da ise 5.01-5.07 liradan satılmaya başlandı. Motorinin litresi ise İstanbul'da 4.33-4.39 lira arasında satılacak. Akaryakıt ürünlerinin perakende satış fiyatları, dağıtım şirketlerinin maliyetine ve rekabet şartlarına, illere ve söz konusu şirketlere göre litrede birkaç kuruş farklılık gösterebiliyor. EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, "İki ay önce akaryakıt fiyatlarında suistimal olduğu için müdahale ettik. İki ayda 600 milyon lira, tüketicilerin cebinde kaldı. Tüketici lehine olan kazanımların geri alınmasına izin vermeyiz. Fiyatları dikkatle izleyeceğiz. Biz tek fiyat belirledik. Şirketler bunu dikkate alsın" diye konuşmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...