Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ege Üniversitesi'nde Soma işgali: 38 gözaltı

/ Kaynak: İHA
Ege Üniversitesi'nde Soma işgali: 38 gözaltı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Polis, Ege Üniversitesinde yabancı diller bölümü ek binasını işgal eden 38 öğrenciyi yaptığı operasyonla gözaltına aldı. Çıkan olaylarda 1 kişi yaralandı.

Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nün Soma'daki maden faciasını 'katliam' olduğunu kabul etmesini isteyen, üniversitede polis baskısı olduğunu savunan ve yabancı diller bölümü ek binasını işgal eden gruba operasyon düzenlendi.

Polis helikopterinin havadan destek verdiği operasyonda, çok sayıda çevik kuvvet polisi, Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı ve 'akrep' diye tabir edilen araçlarla yerleşkeye geldi. Polis, öğrencilere binayı boşaltmaları uyarısında bulundu. Kapıları kilitleyen, sandalye ve masalarla barikat kuran öğrencilerin taş ve çatıdaki kiremitleri atarak karşılık vermesi üzerine polis, binanın bir penceresinden içeri girdi. Yaşanan arbede sonrası ismi öğrenilemeyen 1 kişi yaralandı, 38 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltı işlemleri bitinceye kadar öğrenci ile basın mensuplarının yerleşkeye girişine üniversite yönetimi tarafından izin verilmedi.

İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya da olay yerine geldi. Ege Üniversitesi yerleşkesindeki yabancı diller bölümü ek binası, bir grup öğrenci tarafından işgal edilmiş, öğrenciler Ege Üniversitesi Rektörlüğü'nden taleplerini içeren bir yazıyı binaya asmıştı.
Ege Üniversitesi'nde Soma işgali: 38 gözaltı

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...