Gökhan İnler Süper Lig'e doğru! İşte yeni takımı...

Gökhan İnler Süper Lig'e doğru! İşte yeni takımı...

SPOR Haberleri

Adı her transfer döneminde üç büyüklerle anılan Türk pasaportlu oyuncuyu Fenerbahçe transfer etmek üzere...

Spor Toto Süper Lig'de bu sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve gelecek sezon da şampiyon olup ezeli rakibi Galatasaray'dan önce dördüncü yıldızı takmak isteyen Fenerbahçe, Diego'dan sonra bir oyuncuyu daha kadrosuna katmasına az kaldı. 5+3 olarak uygulanacak olan yabancı sınırlamasını da göz önüne alan Fenerbahçe Yönetimi, Galatasaray'ın da çok istediği Türk pasaportlu oyuncu ile anlaşmak üzere. Yabancı sınırının kademeli olarak düşürülme kararının çıkmasından sonra ilk 11'lerine kaliteli yerli isimler monte etmek isteyen üç büyükler, Türkiye'de parlayan oyuncuları ve yurtdışında oynayan Türk pasaportlu yıldızları radarına almıştı. Bu andan itibaren her transfer döneminde adı Türk kulüpleri ile anılan yıldız orta saha oyuncusu bu sefer İstanbul'a ve Fenerbahçe'ye çok yakın. Gökhan İnler'i Udinese'de oynadığı dönemden beri isteyen sarı lacivertliler, oyuncuyu ikna etmeyi başaramamış, oyuncu da Napoli'ye 2011-2012 sezonu başında 18 milyon Euro bedelle transfer olmuştu. Bu dakikadan sonra da Gökhan'a ilgisini kesmeyen Fenerbahçe, artık oyuncuyu transfer etmeye çok yakın.


Galatasaray'ın da istediği oyuncuyu transfer edip hem ezeli rakibine büyük bir çalım atmak hem de yabancı sınırının azalacak olmasından dolayı orta sahasını süper bir yıldızla doldurmak isteyen Fenerbahçe bu transfer için harekete geçti. Ersun Yanal'ın da özellikle çok istediği ve artık kariyerinin son yıllarına gelmiş olan Emre yerine, onun gibi orta sahada oyun kurma becerisi yüksek ve ön alanda da etkili olabilen birini arayan teknik adam için ideal bir seçim olan Gökhan, Fenerbahçe'nin transfer etmek istediği gurbetçi oyuncular listesinde ilk sırada yer alıyor. 30 yaşındaki oyuncuyu mutlaka kadrosuna katmak isteyen Fenerbahçe, oyuncuyu ikna etti ve yakında Napoli kulübü ile de masaya oturup bu transferi bitirecek. Napoli'nin Brezilyalı Ganso ile anlaşmasından dolayı İtalyan ekibinin Gökhan'ı elden çıkarmakta bu sefer zorluk çıkarması beklenmezken, iki ekibin 6 milyon Euro civarı bir bonservis bedelinde anlaşması tahmin ediliyor. 2016 yılında sözleşmesi bitecek olan Gökhan İnler, bu sezon Napoli forması ile 45 maçta forma giyip 3 gol 4 asistle oynadı. (Kaynak: Eurosport)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...