Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Okmeydanı'nda öldürülen Uğur Kurt'un cenazesi cemevinde

/ Kaynak: İHA
Okmeydanı'nda öldürülen Uğur Kurt'un cenazesi cemevinde

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Dün Okmaydanı'nda meydana gelen olaylarda başına isabet eden kurşun sonrası hastanede hayatını kaybeden Uğur Kurt'un cenazesi Okmeydanı Cemevi'nde.

Okmeydanı'nda dün yaşanan olaylarda kafasına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt'un cenazesi Okmeydanı cemevi'ne getirildi. Cemevinde toplanan vatandaşlar ise savcının delil toplamak üzere olay yerine gelmemesine tepki gösterdi. Uğur Kurt'un vurulduğu yer beyaz örtülerle örtülerek koruma altına alınırken, avukatlar savcının delil toplamak için olay yerine gelmesini talep etti.
Okmeydanı Cemevi'nde toplanan vatandaşlar, Uğur Kurt'un vurulduğu noktayı banklarla çevirdi ve üzerine beyaz örtü örtüldü. Savcının incelemesi için delillerin yok olmamasını amaçlayan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkan Ercan Geçmez, "İki gündür savcıyı aramamıza rağmen savcı buraya tespit için gelmiyor. Görüntü o ki delilleri karartmak istiyorlar. Savcıyı ısrarla bekliyoruz. Olay cemevi avlusu içerisinde gerçekleşti. Biz savcı gelinceye kadar arkadaşımızın kanının olduğu yerdi bir işlem yapmayacağız" dedi.
Avukat Ebru Timtik ise, savcını bir an önce olay yerine gelerek delilleri tespit etmesi ve koruma altına alması gerektiğini belirterek, "Avukat arkadaşlarımız konu ile ilgili başsavcı vekilinin yanına gittiler. Yine cevap alamadılar. Yazılı bir dilekçe ile derhal delilerin korunmasını talep ettiler. İstanbul Barosu bazı görüşmeler yaptı. Sonuç olarak bir savcı atandı. Polisleri şikayetçi olduğu dosyanın savcısı da aynı. Biz de bunların ayrı soruşturulması gerektiğin düşünüyoruz. Asıl önemli olan delillerin toplanması. Savcı bey delilleri toplamaz ise bunları kamera ile kayıt altına alacağız. Hem dosyaya sunacağız hem kendimiz muhafaza edeceğiz. Vurulduğu yer belli, düştüğü yer belli. Eğer hedef gözetilerek ateş edilmişse ki dar bir açıdan bu mümkün bunun ancak uzun namlulu bir silahla yapılmış olabileceğini öngörüyoruz. Bu sadece bir yorum. Sekme olabileceğinden bahsediliyor. Kurşunun sekebileceği iki yer var ama burada kurşun izi görmedik. Adli Tıp otopsi yaptı. Mermi çekirdeğinin hafif bir deformasyona uğradığını bunun da ancak kemiğe çarpması sonucu olabileceği söylendi. Mermi çekirdeği alındı. Savcı bunları yapmazsa biz yapacağız" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...