Kremlin, Rus medyasını uyardı 'Ukrayna haberi yapma'

/ Kaynak: İHA
Kremlin, Rus medyasını uyardı 'Ukrayna haberi yapma'

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kremlin'den Rus Medyası'na 'Ukrayna haberi yapma' mesajı...

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen ve Rusya'nın Davos'u olarak tabir edilen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu için Rus medyasının Ukrayna krizine yönelik haber yapmaması konusunda Kremlin tarafından uyarıldığı ortaya çıktı.St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forum'uyla ilgili Kremlin tarafından basın kuruluşlarına gönderilen bir mesajda, Ukrayna'da yaşanan krizle bağlantılı haber yapılmaması konusunda uyarıda bulunulduğu belirtildi. Mesajın içeriğinde, foruma katılan firmaların kalitesinde ve sayısında herhangi bir düşüş olmadığı ifade edildi.
Kremlin'in gönderdiği notta ayrıca, ABD'ye etkinliğin tanıtımını yaptığı için teşekkür edildiği belirtildi. Mesajda ayrıca etkinliğe bu sebeplerle katılmayacak olan firmaların kendilerini cezalandırdıkları ifade edildi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılacağı forum, Rusya ile Çin arasında yapılan doğalgaz anlaşmasından iki gün sonraya denk geldiğinin altı çizildi. Mesajda, Batı dünyasının artık kendi koyduğu kurallarıyla herkesi yönetemeyeceği ve küresel ekonominin Asya-Pasifik çizgisine kaydığı ifade edildi. ABD ve AB'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların etkinliği etkileyeceği ve katılımların azalacağı düşünülüyordu. Ama Rusya'nın yaptığı açıklamada bu yıl düzenlenecek etkinliğin diğer yıllardan daha verimli geçeceği kaydedildi. Bunun sebebi olarak katılımcı firmalarının en yetkili kişilerinin foruma katılması gösterildi. Washington, Ukrayna krizi ve Rusya'nın Ukrayna ile ilgili tutumu yüzünden etkinliğe katılmanın "uygunsuz" olacağını bildirilmişti.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...