Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Okmeydanı'nda bir ölüm daha!

Okmeydanı'nda bir ölüm daha!

GÜNDEM Haberleri

Okmeydanı'nda bir kişi daha hayatını kaybetti. Vali Mutlu açıkladı: "Dün akşam yaralanan kişi vefat etti."

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Okmeydanı'nda dün gece yaşanan bombalı saldırıda yaralanan ve kimliği henüz belirlenemeyen vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Dün kurşunun isabet etmesiyle yaşamını yitiren Uğur Kurt'la birlikte Okmeydanı'ndaki olaylarda ölenlerin sayısı ikiye çıktı. nbsp;

Mutlu, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen Genç Türkiye Zirvesi'nin ardından gazetecilerin Okmeydanı'nda dün yaşanan olaylara ilişkin sorularını cevapladı. nbsp;

Bir soru üzerine, Okmeydanı'nda dün gece bombalı saldırıda 7 polis memurunun, parçaların isabet etmesi sonucu muhtelif yerlerinden yaralandığını belirten Mutlu, şu bilgileri verdi:

"Orada olan vatandaşımız da yüzüne isabet eden parça tesirli materyal sonucunda bugün hayatını kaybetti. Dün yaralanan polis memurlarımız tedavilerinden sonra ayrıldı. Bir polis memurumuz da daha sonra ayağından tabanca ile yaralanmıştı. Toplam yaralı sayımız, memurlar itibariyle 8. Bombalı saldırıda hayatını kaybeden vatandaşımızın yanında bir vatandaşımız daha vardı, onun durumu hayati tehlike arz etmiyor. Onu da yaralılarımız arasına kattığımızda biri sivil toplam 9 yaralımız var."

İstanbul Valisi Mutlu, hayatını kaybeden vatandaşın şu ana kadar kimliğinin belirlenemediğini ifade ederek, "Şu anda kimliği yok. Bu vatandaşımızın kimliği ile ilgili incelemeleri emniyetimiz araştırıyor. Dün akşamdan bu yana kimlik tespitini yapmaya çalışıyoruz. Henüz belirlenmiş değil. Ama kimliğini mutlaka bir şekilde belirleyeceğiz ve açıklayacağız" dedi.

Okmeydanı olayları dün başlamıştı, karmaşanın detayı: nbsp;Okmeydanı'nda Soma faciası ve Berkin Elvan'ın ölümünü bahane ederek toplanan bir grup gösterici, ortalığı savaş alanına çevirdi. İTO Lisesi'nde eğitim öğretimi durdurmak ve okulu işgal etmek maksadıyla gelen yüzleri maskeli ve molotoflu grubun, bölgede güvenlik amaçlı bulunan polis aracına molotofla saldırması sonucu olaylar çıktı. Atılan molotofun aracın ön camını kırıp içeri düşmesi üzerine aracın ön kısmı bir anda alev aldı. Bu sırada aracı kullanan polis memurunun elbiseleri ve saçı yanmaya başladı. Can havliyle kendini dışarı atan polis memuru, bir sivil polisin müdahalesiyle kurtarıldı. Uyarılara rağmen yolu açmayan gruba polis, tazyikli su ile müdahale etti. Cemevi yakında meydana gelen olaylar sırasında Uğur Kurt adlı vatandaş silahla başından vuruldu. Beyoğlu Belediyesi'nde çalıştığı öğrenilen 30 yaşındaki Kurt ameliyata alındı ancak gece geç saatlerde hayatını kaybetti. Ara sokaklarda barikat kuran göstericilerin attığı molotofkokteyli 2 polise isabet etti. Gece de devam eden olaylarda 1'i vatandaş 7'si polis toplam 8 kişi yaralandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, Uğur Kurt'un ölümüne yol açan merminin nereden geldiğinin henüz bilinmediğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...