Süper Lig'de elit kategori dönemi

Süper Lig'de elit kategori dönemi

SPOR Haberleri

2015-16 sezonundan itibaren hakemler "Süper Lig Hakemi" ve Üst Klasman Hakemi" olmak üzere 2 ayrı klasmana ayrılacak

MHK, hakem klasmanlarıyla ilgili köklü bir değişikliğe gitmek için düğmeye bastı. Önümüzdeki sezon Süper Lig kadrosunda bulunan 40 hakeme de şans verecek olan MHK, ligin bitiminde ise bu sayıyı yarıya düşürecek. 2015-2016 sezonundan itibaren seçilen 20-22 hakem Süper Lig'de kalacak, diğerleri ise PTT 1. Lig'de görev alacak. Gözlemcileri de bu şekilde iki gruba ayıracak olan MHK, FIFA'nın "elit kategori" ve "elite aday kategori" uygulamasını örnek aldı. MHK Başkanı Zekeriya Alp, "Bu düzenleme TFF Yönetim Kurulu'nun onayından da geçti" diye konuştu.
Süper Lig ve PTT 1. Lig'de maç yöneten hakemler, 2008-09 sezonunda "Üst Klasman Hakemi" adı altında birleştirilmişti. 6 sezonun sonunda bu uygulamadan vazgeçildi. Süper Lig kadrosunda olup Süper Lig'de maç alamayan hakemlerin mutsuzluğu, Süper Lig hakemlerinin ise PTT 1.Lig'e konsantre olamaması; MHK'nın bu kararı almasına sebep oldu. Zekeriya Alp, hakemlerin buna göre çalışması gerektiğini söyleyerek nbsp;"Maç performansları ve atletik testler yeni sezon için çok önemli olacak. Hukuki olması bakımından uygulama bir yıl sonra yürürlüğe girecek" dedi. gt; Ö.Faruk ÜNAL

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...