Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Özal ailesi Soma Şehitliği'nde

/ Kaynak: AA
Özal ailesi Soma Şehitliği'nde

GÜNDEM Haberleri  / AA

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, oğlu Ahmet Özal ile Soma Maden Şehitliğini ziyaret etti.

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin bir kısmının toprağa verildiği şehitlik ziyaretçi akınına uğruyor. 8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın eşi Semra Özal ve oğlu Ahmet Özal'ın yanı sıra CHP'den bir heyet, Soma Maden Şehitliğini ziyaret etti.

Soma Belediyesi Mezarlığında şehitliğe kadar araçla gelen Semra Özal'ın üzgün olduğu, ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. Ahmet Özal, kabirleri gezerek bırakılan notları okurken Semra Özal sandalyeye oturarak dua etti.

Semra Özal, gazetecilere yaptığı açıklamada faciada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diledi.

Özal "Buna sebep olanlar da en ağır şekilde cezalandırılsın ki bir daha böyle acıları yaşamayalım artık. Yani bu cezaları daha ağırlaştırsınlar. Bu kadar ihmal, göz göre göre bu kadar evladımız niye kaybedelim? Olacak iş değil bu. Bütün sorumlular baştan sonra çok ağır cezalandırılsın, ben onu istiyorum" diye konuştu.

Şehitliğin ardından Özal Ailesi, faciada hayatını kaybeden maden işçilerinden Sait Karaca'nın ailesini ziyaretti.

- "Bu partiler üstü bir konu"

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran da şehitliği ziyaretinde faciadan ders çıkartabilmenin ve önlemler almanın önemine işaret ederek, maden sektörü ile ilgili tüm ruhsat ve izinlerinin Başbakanlık tarafından değil daha bağımsız, denetlenebilir bir kurum tarafından yapılması gerektiğini vurguladı.

ILO ve AB standartlarının benimsenmesi gerektiğini ifade eden Oran, "Bu hakikaten partiler üstü bir konu. Tedbir alınması noktasında tüm siyasi partiler bir araya gelmeli. Hemen yarın sabahtan itibaren Meclis'te tüm partilerin katıldığı kanun teklifi ile geçmeli" dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...