Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İngiliz öğrenciler, sınav stresini yenmek için bakın ne yapıyor?

/ Kaynak: AA
İngiliz öğrenciler, sınav stresini yenmek için bakın ne yapıyor?

EĞİTİM Haberleri  / AA

İngiltere'de öğrenciler, streslerini, köpek yavrusu severek veya baloncuklu ambalaj malzemesi patlatarak atıyor.

İngiltere'de bir üniversite, sınav döneminin başlamasıyla sınav stresi yaşayan öğrencilerin rahatlamasını sağlamak için "köpek yavrusu sevme" ve "baloncuklu ambalaj malzemesi patlatma" gibi yöntemlere başvurdu.

İngiltere'nin East Midlands bölgesinde yer alan, araştırmalarıyla ünlü Leicester Üniversitesi'nin öğrenci birliği, sınav stresi yaşayan öğrencilerin rahatlaması için metrelerce uzunlukta baloncuklu ambalaj malzemesi siparişi vererek kampüsün belirli noktalarına "baloncuklu ambalaj patlatma istasyonları" kurdu.

Anadolu Ajansı muhabirine ilginç uygulamayla ilgili bilgi veren Leicester Üniversitesi Öğrenci Birliği iletişim sorumlusu Alicia Rudzka, baloncuklu ambalajları patlatarak sınav stresini üzerlerinden atmaya çalışan öğrencilerden aldıkları geri dönüşlere göre, bu yöntemin meditasyon veya sınav öncesi rahatlatma için yapılan yogadan daha etkili olduğunu söyledi.

Birlik, bu uygulamayı tüm üniversitelere tavsiye ettiklerini dile getirdi.

Öğrenci birliği ayrıca, köpek yavrusu sevmenin de sınav stresini hafifleteceğini düşünerek, "köpek sevme" günü düzenledi.

Katılımın yoğun olduğu güne, 9 bin nüfuslu kampüsten yaklaşık 400 öğrencinin köpekleri sevmeye geldiğini belirten Rudzka, "Öğrencilerin çok hoşuna giden bir etkinlik oldu. Katılımcılar rahatladıklarını söyledi. Kör bireyler için rehberlik yapan 12 köpek ve köpek yavrusu geldi kampüse. Öğrenciler, köpeklere sarılma imkanı buldu. Her şey çok iyi gitti. Bir daha düzenlemeyi istiyoruz" dedi.

İngiltere'de birçok üniversite, sınav döneminde kampüs bahçelerine ve kütüphane önlerine kurduğu mini hayvanat bahçeleriyle, öğrencilerin keçi ve midilli gibi hayvanları sevmesine, tavuk ve ördekleri beslemelerine olanak veriyor.

Bazı üniversitelerse bu yöntemlerin hayvanların sağlığını bozduğunu savunarak şişme oyun parkı ve trambolin kullanımını alternatif olarak sunuyorlar.

EĞİTİM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...