Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Uğur Kurt'un cenazesi Sivas'a gönderilecek

/ Kaynak: AA
Uğur Kurt'un cenazesi Sivas'a gönderilecek

GÜNDEM Haberleri  / AA

Okmeydanı'ndaki olaylar sırasında hayatını kaybeden Uğur Kurt'un cenazesi Okmeydanı Cemevi'nde düzenlenecek törenin ardından memleketi Sivas'a gönderilecek

Okmeydanı'nda yaşanan olaylar sırasında, silahla başından vurularak yaşamını yitiren Uğur Kurt'un cenazesi saat 18.00'de, Okmeydanı Cemevi'nde düzenlenecek törenin ardından memleketi Sivas'a gönderilecek.

Okmeydanı Cemevi'nde basın mensuplarına bilgi veren Hacı Bektaşi Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Uğur Kurt'un başından vurularak öldürülmesinin üzerinden 24 saat geçmesine rağmen olay yerine savcı gelmediğini ifade ederek, duruma tepki gösterdi.

Türkiye'de Aleviler'e karşı sürekli nefret suçu işlendiğini, eylem gerçekleştirildiğini öne süren Geçmez, "Aleviler buna rağmen sağduyularını koruyorlar, demokrasinin ve hukukun üstün geleceğine inanıyorlar. Sorun sistematik bir şekilde karşımızda duruyor. Bu sorun sadece Alevilerin değil Türkiye'nin çoğunluğunu oluşturan Sünnilerin de sorunu" diye konuştu.

Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Geçmez, "Biz birlikte yaşamak istiyoruz. Ayrımcılığa ısrarla karşı çıkıyoruz ama ısrarla bu isteğimize karşı çıkıyorlar" ifadelerini kullandı.

- Cenaze, Sivas'a gönderilecek

Ercan Geçmez, Okmeydanı'nda dün çıkan olaylar sırasında başından vurularak hayatını kaybeden Uğur Kurt için saat 18.00'de cenaze töreni düzenleneceğini söyledi. Geçmez, törenin ardından cenazenin, Sivas'ın Hafik ilçesine bağlı Üzeyir köyüne gönderileceğini bildirdi.

Cemevi çevresinde Kurt'un yakınları ve mahalle halkının bekleyişi sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de cemevine geldi.

Sabah saatlerinde Şark Kahvesi mevkisinde barikat kuran maskeli bir grup da polisin müdahalesiyle dağıldı.

Öte yandan, çevredeki birçok iş yerinin açık olduğu, yola kurulan barikatların da polis ekiplerince kaldırıldığı görüldü.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...