Yol kesen PKK'lılar askerle çatıştı

Yol kesen PKK'lılar askerle çatıştı

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateşe karşılık verildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen silahlı üç-dört kişilik bir grubun, Dargeçit-Midyat Karayolu üzerinde bulunan Mardin Dargeçit İlçesi Harmanlı Mahallesi yol ayrımında, yoldan geçen araçları durdurdukları ve yaktıkları, Dargeçit İlçe Jandarma Komutanlığına ihbar edildiği belirtilerek olayın öğrenilmesini müteakip Dargeçit İlçe Jandarma Komutanlığı, Midyat İlçe Jandarma Komutanlığı ve Dargeçit İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri olaya müdahale etmek maksadıyla bölgeye intikal ettiği kaydedildi.

Bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, olay bölgesine ulaşan unsurlara, 600-700 m mesafeden uzun namlulu silahlar ile 70-80 atım ateş açıldığı vurgulanarak şöyle denildi: nbsp;

nbsp;"Açılan ateşe anında karşılık verilmiştir. Yaklaşık beş dakika süren çatışmada herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir.
nbsp;Olay yerinde yapılan incelemede, bir vatandaşın yol kesme eylemini fark edip, aracı ile geri dönüş yaparak kaçtığı esnada arkasından bölücü terör örgütü mensuplarınca ateş edildiği, Ilısu Baraj İnşaatında çalışan şirkete ait bir beton mikseri ve DSİ'ne ait bir pikabın yakıldığı tespit edilmiştir."

AÇILAN ATEŞE KARŞILIK VERİLDİ
Hakkari Yüksekova'da ise Kara Kuvvetleri 7'nci Hudut Alay Komutanlığı unsurları tarafından, Oramar Tepe 350 m güneybatısında silahlı üç kişilik görüntü alındığı kaydedilerek alınan görüntüde, bölücü terör örgütü mensuplarının bazı silahları mevzilendirme faaliyeti içerisinde olduklarının tespit edildiği belirtildi.

Bunun üzerine, görüntünün alındığı bölgenin yakınlarına, uyarı atışı yapıldığı ifade edilerek şöyle denildi: nbsp;
"Bilahare, bölücü terör örgütü mensupları tarafından; Keri Tepe Üs Bölgesinde konuşlu unsurlarımıza makineli tüfek ile 8-10 atım, Pey Tepe Üs Bölgesinin 250 m kadar güneyine havan ile bir atım, Dağlıca Ana Üs Bölgesine ise makineli tüfek ile beş-altı atım atış yapılmıştır. Teröristler tarafından yapılan söz konusu atışlara; Keri Tepe Üs Bölgesi ve Dağlıca Ana Üs Bölgesinde konuşlu unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiştir. Yapılan karşı ateşleri müteakip, bölücü terör örgütü mensuplarının ateşi kesilmiştir. Olay esnasında herhangi bir zayiat meydana gelmemiştir."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...